Mand reddet ud af brændende lejlighed

Martin Hove Thomsen 

Brandvæsenet kom fredag aften på hårdt arbejde, da de skulle redde en mand ud fra en brændende lejlighed på HC Ørsteds Vej i Herning

HERNING Brand & Redning MidtVest blev klokken 20.29 kaldt ud til en brand på HC Ørsteds Vej i Herning. Mens de er på vej frem til stedet, får de en melding om, at en beboer i den brændende lejlighed stadig er i lejligheden.

- Så bliver vores førsteprioritet jo at få ham ud. Det var en ret kraftig brand, så vi vidste godt, at hvis der sidder en mand derinde, så sidder han der ikke ret længe i live, siger indsatsleder fra Brand & Redning MidtVest, Peter Kristensen.

Det lykkedes brandfolkene at få manden ud i live. Han så noget forkullet ud, og han blev kørt til sygehuset efterfølgende.

De andre beboere i bygningen, der var hjemme, fik brandfolkene også hurtigt ud fra den brændende bygning.

- Der var pres på. Det var lidt alvorligt. Og det er klart, at når vi skal sørge for at få nogle personer ud, så går der tre-fire-fem minutter længere, inden vi kan begynde at slukke branden. Så jeg vil skyde på, at de øverste par etager er ubeboelige, siger Peter Kristensen, der forklarer det med, at slukningsvandet løber ned fra den øverste etage og videre til den næste.

Venter mere arbejde
Indsatslederen er i øjeblikket selv på stedet sammen med sine brandfolk, ligesom også flere politibetjente arbejder på stedet.

Og der venter ifølge indsatslederen mere arbejde i aften.

- Vi har branden nogenlunde under kontrol nu. Vi skal have samlet alle beboerne igen og snakket med dem. Så der er i hvert fald arbejde til et par timer mere, siger Peter Kristensen, der også fortæller, at alle de andre lejligheder i opgangen skal gåes igennem.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at man i øjeblikket er i gang med at danne sig et overblik over, hvad der er sket. Ellers har politiet ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.