FCM vil sige farvel til håndboldkvinderne

Jørn Just Kristensen 

Klubben arbejder på at overdrage håndboldafdelingen til lokale investorer

HÅNDBOLD Når den nye håndboldsæson bliver fløjtet i gang til efteråret, er der næppe noget hold, der hedder FCM Håndbold.

FC Midtjylland arbejder nemlig på at skille sig af med de succesfulde kvinder.

Det erfarer Herning Folkeblad fra pålidelige kilder.

Planen er, at håndboldklubben igen skal på lokale Ikast-hænder. Det er tanken, at tre-fire lokale virksomheder eller rigmænd skal stå sammen om at løfte håndboldklubben.

FCM vil i stedet fokusere sine kræfter på fodbolddelen.

Årsagen til bruddet er ifølge Folkebladets oplysninger først og fremmest økonomisk. Det er nemlig FCM Holding - selskabet bag FCM - der ønsker at sige farvel til »hunulvene«.

Klubbens hovedaktionær, den engelske rigmand Matthew Benham, har aldrig lagt skjul på, at han gik ind i FCM på grund af fodbold. Håndbolden fulgte bare med i købet.

Men efter tre år med underskud i størrelsesordenen en halv til en hel million kroner om året vil Benham nu lukke for den økonomiske hane.

Det er ifølge Folkebladets oplysninger endnu uklart, om hele overdragelsen når at blive gennemført til den kommende sæson. Der er angiveligt flere potentielle lokale investorer i spil, men der er også en stribe praktiske spørgsmål, som endnu ikke er blevet besvarede.

Hverken formand Rasmus Ankersen fra FCM Holding eller formand Lars Gantzel Pedersen fra FCM Håndbold har ønsket at kommentere på Folkebladets oplysninger.

- Ingen kommentarer, lyder det fra begge formænd.