Black Army-folk kastede sten efter politi og brandfolk

Kim Stoltenberg Hansen 

Brandmand og politimand ramt. Fem blev anholdt

GULLESTRUP En gruppe unge med tilknytning til Black Army kastede i nat sten efter både politi- og brandfolk, der var kaldt ud til brand i en container i Gullestrup.

- En af vores folk blev ramt på hjelmen. Og der var også en sten, der ramte en af vores køretøjer, siger indsatsleder ved Brand & Redning Midtvest, Lars Stensbjerg.

Også en politimand blev ramt - han fik en sten på skulderen.

Stenkasterne stak af, men politiet havde ikke synderligt svært ved at finde frem til dem igen. Ordensmagten havde nemlig tidligere på aftenen været forbi området, da de selvsamme unge spillede så høj musik i en af lejlighederne, at politiet måtte bede dem om at dæmpe sig. Fremme ved lejligheden kunne politiet anholde fem mand. Tre af dem vil blive sigtet for stenkast, mens de to sidste nøjes med en sigtelse ifølge ordensbekendtgørelsen.

Det er tre unge fra Herning og to fra Horsens. De er i alderen fra 18 til 24 år.

- Det er Black Army-folk, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Kommer fortsat til Gullestrup
Brandfolkenes indsatsleder Lars Stensbjerg er utrolig ked af, at de bliver mødt med stenkast, når de kommer for at slukke en brand.

- Sådan noget har vi ikke prøvet før, og det jo helt forfærdeligt. Vi kommer jo for at slukke en brand og hjælpe folk. Hvis folk er utilfredse med noget, så må de altså gerne rette den utilfredshed mod andre end brandfolk på arbejde, siger indsatslederen, der slår fast at brandfolkene også i fremtiden vil haste til Gullestrup, hvis det brænder.

- Vi kommer. Vi er her jo for at slukke brande, så vi vil selvfølgelig komme, når folk beder os om hjælp. Men det er klart, at vi må også tænke på brandfolkenes liv og førlighed, så hvis vi kommer frem til en brand i en fritstående container uden fare for folk og bygninger, og vi samtidig står overfor en flok truende unge, så må vi tage nogle forholdsregler og eksempelvis vente til politiet også er fremme, siger indsatslederen.