Dansk EM-guldvinder i Herning

Ole Bitsch 

Triatlonfænomenet Camilla Pedersen hyldet som europamester på Torvet - herningensiske Michelle Vesterby blev femmer

TRIATLON Hernings borgere og flere tusinde udenlandske gæster kunne lørdag eftermiddag hylde en dansk europamester, da det officielle triatlon-EM på mellemdistancen med succes blev afsluttet på Torvet.

Her hentede elitetriatleten Camilla Pedersen fra Esbjerg guld efter en overbevisende præstation, der bragte endnu en fornem titel til den 34-årige vestjyde.

Camilla Pedersen krydsede målstregen i midtbyen i tiden 4 timer, 15 minutter og 1 sek. Forinden havde hun og de øvrige af lørdagens 2000 deltagere, der talte professionelle, amatører, motionister og paratleter, kæmpet sig igennem 1,9 kilometer svømning i Fuglsang Sø, 90 kilometer cykling i og omkring Hernings vestlige opland samt 21 kilometer løb i byens centrum - med opløb og målområde på Torvet, hvor tusindvis af borgere nød den intense konkurrence og det fine danske sommervejr.

- Jeg er virkelig stolt af den her guldmedalje. Det betyder ekstra meget for mig, at den er vundet på hjemmebane. Jeg kan slet ikke takke publikum her i Herning nok for opbakningen - de gav mig virkelig et kick og et ekstra skub, da sejren skulle løbes hjem, siger den nykårede europamester, Camilla Pedersen, til Herning Folkeblad.

Med den seneste EM-titel kan hun nu kalde sig tredobbelt europamester - efter sejrene i 2013, 2015 og 2017. Dertil kommer bedriften som verdensmester i 2014.

Til gengæld kom herningensiske Michelle Vesterby ikke på podiet ved EM på hjemmebane. Den 33-årige Herning-triatlet, der normalt specialiserer sig på den fulde Iron Man-distancen, måtte nøjes med en femteplads i tiden 4 timer, 25 minutter og 21 sekunder.

- Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, men jeg kæmpede hele dagen. Fra første armtag i vandet, hvor jeg fik en dårlig start, og så blev det bare en ren kamp for at vise en god figur på hjemmebane. Det var fedt med den flotte støtte fra publikum, men jeg havde ikke ekstra overskud i dag, siger Michelle Vesterby til Folkebladet.

Hos eliteherrerne blev tyske Patrick Dirksmeier en overraskende europamester i tiden 3 timer 49 minutter og 27 sekunder. Anden- og tredjepladserne gik til danskerne Anders Christensen fra Aalborg og Miki Mørk Taagholt fra Ganløse.

Læs meget mere om EM i triatlon i Herning Folkeblad på mandag.