Kant og kulør på Det Hemmelige

Sommerudstillingen udgøres af Paul Neale, Nicholas Imms og Jan Wessel

KUNST Det Hemmelige Galleri inviterer fra på lørdag inden for til en sommerudstilling med figurative malerier, bemalede træskulpturer samt lys- og objektbokse. De tre udstillende kunstnere er Paul Neale, Nicholas Imms og Jan Wessel.

Kunstnernes udtryksformer er mangeartede og strækker sig fra Paul Neales sært surreelle (by)landskaber over Nicholas Imms karakteristiske farverige træskulpturer og relieffer til Jan Wessels landskabsværker udført både som maleri og i form af lyskasser og objektkasser.

Billeder fra det ubevidste

Paul Neales malerier er en kombination af det visuelle udtryk og det ubevidste.

- Jeg maler det, som jeg synes kunne være interessant, men undgår med vilje at analysere for meget. På denne måde er malerierne åbne for forskellige fortolkninger. Når man lade være med at analyserer og samtidig bryder regler kan det være nemmere at undgå klicheer og skabe noget personligt, forklarer Paul Neale i en pressemeddelelse om sin maleriske praksis.

Sure damer
Nicholas Imms udstiller helt nye vægskulpturer. De er mere spontane og dynamiske i deres udtryk og form end tidligere værker af Nicholas Imms.

Skulpturerne er tegnede på krydsfiner og hurtigt skåret ud med stiksav. De organiske former får bagefter en omhyggelig bearbejdning med gammeldags huljern og et præcist farvelag, så værkerne fremstå harmoniske og levende.

Endelig viser han for første gang skulpturprojektet »Sure Damer« samlet. Hovederne er huggede i fundne stolper fra vejarbejde og har et stramt udtryk med et humoristisk, tomt blik. Serien er lavet over et længere tidsforløb.

Fabulerende universer
Jan Wessel, der boede i Herning i 12 år frem til 1990 og blandt andet var scenograf på Team, arbejder med mange udtryksformer. I hans motivverden møder vi noget som virker umiddelbart genkendeligt - måske et flashback til noget tidligere oplevet eller glemt.

Talrige associationer og referencer knytter sig til hans sammensatte billedunivers. I hans kunstneriske univers mødes det fabulerende med det maleriske, det legende med det eftertænksomme og det højtidelige med det dramatiske Der er tale om en repræsentation og sammenfiltring af liv og kunst, men ikke mindst rummer de hans personlige blik på livets og kunstens omfattende billedpotentiale.

Sommer udstillingen med værker af Paul Neale, Nicholas Imms og Jan Wessel åbner på lørdag og vises frem til 10. juli. Alle kunstnerne vil være til stede ved åbningen på lørdag.