Den officielle maskot for Ishockey VM 2018 er fundet – nu mangler bare navnet

Med udgangspunkt i den verdensberømte forfatter H.C. Andersens eventyr om »Den grimme ælling« bliver maskotten til Ishockey VM 2018 i Danmark en svaneunge med helte-status

ISHOCKEY Organisationen bag Ishockey VM 2018, der løber af stablen fra den 4. til 20. maj i Herning og i København, har nu udskrevet en navnekonkurrence via den officielle Facebook-side på den svaneunge, der skal være maskot for ishockey-mesterskabet.

Fans fra hele verden kan således stemme med om maskotten skal hedde SlapDuck, Ugly Puckling, Duckly eller bare Hero, der ligger sig op ad VM-mottoet »The Heroes are Coming«.

Vinderen af konkurrencen, der løber til mandag 19. juni, bliver belønnet med to VIP-billetter til finalekampen. Konkurrencen er her: http://2018IIHFWMmascot.tbits.me

Om valget af »Den grimme ælling« som inspiration fortæller Enver Hansen fra Ishockey VM 2018 i en pressemeddelelse følgende:

- Valget faldt på ællingen, fordi den er helten i den store danske eventyrforfatter H. C. Andersens fortælling om »Den grimme ælling«, der viste sig at være en svaneunge og efter mange trængsler i andegården udviklede sig til at blive en smuk svane.

- Svanen er tilmed Danmarks nationalfugl, og eventyret om »Den grimme ællings« forvandling afspejler også dansk ishockeys udvikling gennem de seneste 15-20 år, hvor landsholdet er gået fra C-gruppen til 15 års uafbrudt deltagelse i A-gruppen med verdens 16 bedste ishockeylandshold. Og hvor Danmark med 11 NHL-spillere er det land i verden, der i forhold til antallet af udøvere i landet har udviklet flest spillere til verdens bedste ishockeyliga, NHL, siger Enver Hansen.

Når navnekonkurrencen er afsluttet, vil maskotten efterfølgende blive brugt aktivt i promoveringen af Ishockey VM 2018 i både Danmark og udlandet. Og naturligvis i stor stil undervejs i de 17 dage i maj næste år, hvor VM afholdes.