DMI: Koldt, mørkt og vådt forår i Herning

Kim Stoltenberg Hansen 

Herning er koldere, mørkere og mere våd end landsgennemsnittet

VEJRET Hvis du har gået og sukket over vejret dette forår, så vil DMI’s nyeste statistik sikkert skabe endnu flere suk. Meteorologerne har opgjort, hvordan det ser ud vejrmæssigt dette forår, og det har hverken været varmt, tørt eller solrigt.

I gennemsnit har der været 519 solskinstimer i dette forår - og det er væsentligt under gennemsnittet for de seneste ti forår - her har tallet været 593 solskinstimer.

Og lokalt ser det endnu værre ud. I Herning og omegn skinnede solen kun 501 timer. Vi kan dog glæde os over ikke at bo i Horsens. De blev den mindst solrige kommune, for her skinende solen kun 481,9 timer i dette forår. Bornholm levede op til titlen som en solskinsø - det var det eneste sted i Danmark, hvor man rundede 600 solskinstimer dette forår.

Gennemsnitstemepraturen for foråret 2017 blev 7,7 grader - faktisk en svag forbedring i forhold til de seneste års gennemsnit på 7,5. Herning havde en gennemsnitstemperatur på 7,6. Her må man spejde med længsel mod Frederiksberg, der havde 8,7 grader i gennemsnit.

Nedbørsmæssigt var foråret på det jævne. Normalt falder der 129 millimeter regn, men i år var der lidt mere regnvejr, nemlig 134 millimeter.

Borgerne i Herning blev lidt mere våde end gennemsnittet. Her faldet der henholdsvis 138,5 millimeter regn.

Fakta
Temperatur

Bedst: Frederiksberg 8,7

Værst: Bornholm 6,9

Gennemsnit: 7,7

Herning: 7,6

Solskinstimer

Bedst: Bornholm 603,3

Værst: Horsens 481,9

Gennemsnit: 519

Herning: 501,0

Nedbør

Bedst: Bornholm 89,5

Værst: Rebild 155,3

Gennemsnit: 134,0

Herning: 138,5