Valsekongen tilbage i Boxen

Violinisten André Rieu vender lørdag tilbage til Jyske Bank Boxen

KONCERT Lørdag aften vender den verdensberømte, hollandske violinist André Rieu tilbage til Danmark, hvor han igen giver koncert i Jyske Bank Boxen.

Med 40 millioner solgte plader og flere end 600.000 fans, der flokkes til hans koncerter hvert år, er der ingen tvivl om, at den hollandske violinist André Rieu er en populær herre.

Hollænderen er kendt som en moderne Johann Strauss og har siden 1994 rejst verden rundt med sit eget orkester. I alt har han spillet for 10 millioner mennesker i 36 lande på seks kontinenter lige fra Australien og Brasilien til USA og Sydafrika - og nu er turen igen kommet til Boxen.

Tilbage til Boxen
André Rieu har besøgt Herning i alt fem gange, senest i april 2016, og lørdag gæster han altså endnu en gang Boxen med verdens største private orkester.

Sammen med orkestret vil Rieu fremføre de bedst kendte hits fra film, musicals og operaer blandet med rock, pop og valse - og følelserne for musikken kommer i centrum:

- Følelser er det vigtigste i verden. Vi bør forsøge at træffe livets beslutninger med vores hjerter og ikke vores hoveder. Folk spørger mig ofte, hvordan jeg vælger, hvilken musik jeg vil spille - det er ren intuition. Jeg elsker Johann Strauss, men Andrew Lloyd Webber og Bruce Springsteen er også blandt favoritterne. Vi bør holde med at begrænse os selv med kategorier og grænser - ikke bare i form af musik, men i vores liv i almindelighed, har Rieu udtalt i en pressemeddelelse.

Ekstravagant showpakke
André Rieu er så populær, at han har sit eget pladestudie, egne tourbusser, et rejsebureau - og sågar en børnehave kun til de ansattes børn.

Når hele holdet tager på turné, medbringer de deres egne kokke, personlige trænere og deres egen læge.

For at få hele kabalen til at gå op er alle kostumer, instrumenter og sceneopsætninger produceret i fire versioner for at kunne garantere publikum hele den ekstravagante showpakke, når holdet rejser frem og tilbage mellem kontinenterne - dette gælder dog ikke André Rieus egen Stradivarius fra 1732, for den er der kun én af.

- Når André Rieu går på scenen, er det ikke bare en koncert, der begynder. Det er et pompøst og underholdende show, der tryllebinder publikum med flotte kostumer, humor og naturligvis fantastisk musik. Sådan var det også i april, hvor Rieu gav en uforglemmelig koncert foran et rekordstort publikum på flere end 8000 gæster. Det bliver uden tvivl endnu en fantastisk aften, når Rieu vender tilbage til Boxen, konstaterede leder af Kultur i MCH, Nicki Quist, da koncerten blev offentliggjort.