Rugsted & Kreutzfeldt giver koncert på Torvet

Gågaden indvies med koncert og fællessang på Torvet

Herningenserne skal skråle med på strofer som: »Jeg ved det godt, men det’ for sent nu« og »Kom forbi helt tilfældigt, både du og jeg og vi«, når der er indvielse af gågaden på fredag. Som afslutning på en festlig dag, giver den danske duo »Rugsted & Kreutzfeldt« koncert på Torvet.

Jens Rugsted og Stig Kreutzfeldt blev dannet i slutningen af 1970’erne og blev for alvor landskendte i første halvdel af 1980’erne for deres pop og rock-musik tilsat et funky twist. Det var blandt andre forfatteren Dan Turell, som leverede teksterne til bandet, der også selv stod bag flere landeplager, som viste en ny vej i dansk musik efter en periode, hvor blandt andet de politiske budskaber havde præget teksterne.

Bandet blev opløst i 1985, men blev gendannet i 2006. I 2011 udgav duoen deres foreløbigt seneste album. I dag kan man fortsat høre introen til Rugsted & Kreutzfeldts nummer »Ups!«, når danskerne tester deres musikviden i programmet Musikquizzen på DR P3. Nummeret har altid været »kending« til programmet, som tidligere gik under navnet »Plader på spil«, der henviser til dengang, deltagerne kunne vinde en vinylplade for hvert rigtigt svar.

Fredag er det herningensernes tur til at teste deres viden om Rugsted & Kreutzfeldts sangtekster, når der er fællessang på Torvet. Duoen går på scenen klokken 20.15.