Norsk landsholdsangriber på plads i FCM

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland har skrevet en fireårig kontrakt med Alexander Sørloth

FODBOLD En lille time inden aftenens playoffbrag mellem FC Midtjylland og Randers har sportsdirektør Claus Steinlein landet en kontrakt med en ny angriber.

Den 21-årige norske landsholdsangriber Alexander Sørloth skifter fra hollandske Groningen til FCM på en fireårig aftale.

- Vi har længe arbejdet på at finde en dygtig angriber, der både kan tage kampen op med Paul (Onuachu, red.) og spille sammen med Paul. Vi skal have to klassespillere på hver plads. Men Alexander er ikke bare høj og fysisk stærk, han er også lynhurtig og kan også blive et godt supplement til Paul - også hvis vi eksempelvis står og skal satse fremadrettet undervejs i en kamp, fortæller sportsdirektør Claus Steinlein til Herning Folkeblad.

Alexander Sørloth kommer fra Trondheim og er udklækket i den norske mesterklub Rosenborg. Men det var i klubben Bodø-Glimt, at han fik sit gennembrud i den norske Tippeliga med 13 mål i 26 kampe i sæsonen 2015. Derpå blev han solgt til hollandske Groningen for cirka fire millioner kroner.

I Groningen har han dog fortrinsvis fungeret som indskifter. Således fik han 18 indhop og kun seks kampe fra start i den netop afsluttede sæson i Æresdivisionen.

Den 21-årige angriber er 195 centimeter høj - og dermed blot seks centimeter mindre end Paul Onuachu. Han har spillet syv A-landskampe for Norge og scoret et enkelt mål i den norske landsholdsdragt.

- Vi er stolte over, at vi kan tiltrække en ung, norsk landsholdsspiller, der forhåbentlig går en stor fremtid i møde, siger Claus Steinlein.

På sigt kan han tænkes at blive afløseren for Paul Onuachu i front, når nigerianeren en dag bliver solgt videre.

- Det er ikke planen, at Paul skal sælges før tidligst om et år. Men så kan det da godt være, at Alexander tager over. Det kan også være, at vi går ud og henter én, der er endnu højere, siger Claus Steinlein med et skævt smil.

Nordmanden, der får trøje nummer 19, overværer aftenens kamp på MCH Arena og bliver præsenteret på banen i pausen.