Bookmaker forventer Thorup-fyring – Steinlein freder træneren

Kim Stoltenberg Hansen 

Der er yderst lavt odds på en Thorup-fyring, men selv om FCM i morgen skulle tabe til Randers, så er Jess Thorup fortsat træner, siger sportschefen

FODBOLD FCM spiller torsdag mod Randers om en plads i Europa League-kvalifikationen. Uanset udfaldet af kampen i morgen, så hedder træneren fortsat Jess Thorup. Det siger sportsdirektør Claus Steinlein til TV Midtvest. I tv-programmet 4-4-2 fik han spørgsmålet, om han ville give en garanti for, at Jess Thorup fortsat er FCM-træner trods et eventuelt nederlag.

- Ja, selvfølgelig er han det, lød det bestemt fra Claus Steinlein, der uddelte roser til Thorup:

- Han arbejder stenhårdt hver dag og har udviklet holdet. Man skal sætte det i det rigtige perspektiv. Vi skar væsentligt ned på spillertruppen før denne sæson, og vi skulle bygge et nyt hold op. Jess har været dygtig til at bygge NK, Duelund og Onuachu op, altså tre unge spillere, sagde Claus Steinlein.

Lavt odds på fyring
Opbakning fra sin ledelse er normalt en rar ting, men i fodboldens verden kan den slags hurtigt fordufte. Bookmakeren Nordicbet har da også lavere odds på en Thorup-fyring end en Thorup-fortsættelse. Odds på at Thorup er fyret inden 1. august er 1,6, mens der er odds 2,25 på, at han fortsat er FCM-træner til den tid.

- Jess Thorup må sidde meget yderligt i Herning. Det har på adskillige parametre været en meget skuffende sæson. Og selvom det skulle lykkes FC Midtjylland at kvalificere sig til Europa, så er det på ingen måde sikkert, at det er nok til at redde Thorup, siger NordicBets pressechef Thomas Holm og fortsætter:

- Klubben har det tredjestørste budget i ligaen, men formåede på intet tidspunkt at true FCK eller Brøndby. Samtidig måtte man se sig udspillet af Lyngby i kampen om tredjepladsen. Og at det ikke er lykkedes Thorup at integrere en kapacitet som Rafael van der Vaart på holdet, gør kun sagen værre.