Kræftrådgivningen udvider med gratis juridisk rådgivning

HERNING Kræftens Bekæmpelse udvider nu støtten til kræftpatienter og pårørende ved en gang om måneden at tilbyde juridisk rådgivning om de emner, der ofte melder sig, når man selv eller en, man kender, får kræft.

Formålet er ifølge en pressemeddelelse at støtte og hjælpe kræftpatienter og pårørende så godt som muligt gennem kræftforløbet, da det ofte kræver mange ressourcer at mestre sygdomsforløbet.

- For rigtig mange kan det være en uoverskuelig jungle at finde rundt i rettighederne og de gode handlemuligheder – især hvis man står i en sårbar og presset situation. Kræftens Bekæmpelse rådgiver i forvejen mange kræftpatienter og pårørende med kræft – så denne indsats kommer i fin forlængelse af den indsats, forklarer Laila Walther, afdelingschef for Patientstøtte og Lokal Indsats i Kræftens Bekæmpelse.

Når man har kræft inde på livet, kan der være brug for rådgivning om mange emner.

- Her i kræftrådgivningen hjælper vi hver dag kræftpatienter og pårørende med de fysiske, psykiske og sociale aspekter af at have en kræftsygdom inde på livet. Vi er meget glade og stolte af, at vi nu også kan tilbyde juridisk rådgivning, siger rådgivningsleder Charlotte Langhoff.

Rådgivningen, der finder sted i lokalerne på Nørgaards Alle 10, er gratis, og juristen har tavshedspligt. Man kan enten møde op personligt eller få telefonisk rådgivning.

Den juridiske rådgivning varetages på frivillig basis en gang om måneden, første gang mandag 29. maj.