FCM-kollaps: Ydmyget i »bronzefinalen«

Ole Bitsch 

0-3-nederlag mod Lyngby sender FCM ud i afgørende kamp om Europa League-billet

FODBOLD Der var pyntet op til bronzefest, da FC Midtjylland søndag eftermiddag bød indenfor til »finalen« om tredjepladsen. Men det var værterne, der skuffede fælt og gæsterne fra Lyngby, der kunne juble på MCH Arena.

De nordkøbenhavnske oprykkere vandt 3-0 - dermed snupper Lyngby-mandskabet bronzemedaljerne foran netop FCM, som i stedet må ud i en altafgørende playoff-kamp mod enten Randers eller OB om den sidste plads i næste sæsons Europa League-kvalifikation.

Efter en periode med to gode FCM-forsøg til topscorer Paul Onuachu slog Lyngby til med to scoringer i anden halvlegs sidste 10 minutter. Mikkel Rygaard fandt Bror Blume i feltet, hvor et passivt FCM-forsvar, og særligt en afventende Kian Hansen, gav plads til at midtbanemanden kunne afslutte uden chancen for keeper Johan Dahlin.

Passiv var den midtjyske defensiv også i halvlegens overtid. Denne gang var det Mikkel Rygaard, der uhindret kunne passere midtstopperen Rasmus Nicolaisen inden offensivspilleren let udplacerede Johan Dahlin.

Forinden havde en rystende usikker Nicolaisen også serveret en friløber til Lyngbys Kim Ojo.

Fra anden halvlegs start blev midtbaneprofilen Rafael van der Vaart og centerforsvareren Kristian Riis sendt på banen, men målene udeblev for FC Midtjylland. Jonas Borring var tættest på med et lumsk skud, og kort efter ramte Paul Onuachu den ene stolpe. Det blev dog ikke til mere for et jagtende FCM-mandskab, der i stedet måtte se indskiftede Jeppe Kjær lukke bronzeballet med scoringen til 3-0. Da manglede der et kvarter af kampen.

Samme Kjær fik mere opmærksomhed, da han i slutfasen så direkte rødt. Efter en duel med Kristian Riis slog angriberen sin modspiller i ansigtet. Det gav et korrekt og tidligt bad.

FC Midtjyllands sidste kamp i sæsonen - playoff-kampen mod enten Randers eller OB - spilles torsdag klokken 20.00 på MCH Arena.