5707 danskere satte verdensrekord i hjertemassage

HERNING Fire medicinstuderende havde mandag arrangeret et rekordforsøg 12 steder i landet. Alle steder kunne interesserede møde op og deltage i rekordforsøget, der gik ud på at lave hjertemassage på genoplivningsdukker.

Rekordforsøget strakte sig over 12 timer og blev indviet af Kronprinsesse Mary i København. Baggrunden for rekordforsøget var, at der årligt er omkring 4000 danskere, der falder om med hjertestop uden for hospitalet.

Derfor var målet, at man ville have 5000 danskere til at give hjertemassage på genoplivningsdukker i løbet af 12 timer - og det mål blev indfriet.

I Herning Folkeblad kunne vi i tirsdagens avis berette om, at 4731 deltog i rekorden på landsplan, mens 495 deltog i Herning. Arrangørerne har senere korrigeret tallene, sådan at det rigtige antal deltagere på landsplan var 5707 - 517 af dem deltog i rekorden på Torvet i Herning.