Sommervarm uge i vente – og over 20 grader og sol til Herning Rocker

DMI lover omkring 20 graders varme frem til weekenden, hvor temperaturen endda tager et nyt hop i den varme retning

VEJRET Det flotte og stabile forårsvejr, som Danmark har været begunstiget af i flere dage, er ved at slå om i regulært sommervejr.

Og der er ingen skyer i horisonten til at ødelægge det pæne vejrbillede ifølge Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

Så der er også udsigt til en smuk Kristi himmelfartsdag med optimale muligheder for at nyde fridagen udenfor og tænde op under grillen hen under aften.

- Der kommer rigtig mange solskinsdage og kun enkelte småbyger i ny og næ, så det bliver pænt og stabilt vejr frem til weekenden, siger Klaus Larsen.

Det tegner også lyst for vejret til Herning Rocker. Et smugkig på weekenden afslører, at DMI regner med op til 25 grader på lørdag.

Frem til da vil temperaturerne bevæge sig omkring og lige i underkanten af 20 grader.

- I de tidlige morgentimer mandag kan der være en lidt dårlig periode, men den forsvinder forholdsvist hurtigt, og så tager solen over de fleste steder, siger meteorologen.

En stort set skyfri himmel kombineret med svag vind vil forstærke fornemmelsen af perfekt maj-vejr.

Tirsdagen minder meget om mandagen - men kun frem til eftermiddagstimerne.

- Igen bliver det om omkring de 20 grader og solskin, men i løbet af eftermiddagen og aftenen bringer en forbigående front flere skyer og lidt regn og byger med sig. Men ikke i de store mængder, forsikrer Klaus Larsen.

Skyerne og nedbøren er væk, når vi vågner op onsdag.

- Onsdag morgen klarer det op med masser af solskin og temperaturer i underkanten af 20 grader. I løbet af dagen kan en enkelt byge ramme, og så begynder vinden at røre på sig, så det vil føles lidt køligere end de foregående dage, siger han.

Tendensen med frisk vind fortsætter Kristi himmelfartsdag, hvor solen også sætter sig igennem efter en småskyet start på dagen.

Fredag bliver endnu mere solrig, og da vinden falder til ro, vil de cirka 20 grader ifølge Klaus Larsen »føles ganske lunt«.