Forårskoncert i Huset No7

Hedekoret giver koncert tirsdag

HERNING Der er både kendte og nye numre på programmet til Hedekorets forårskoncert i Huset No7 på tirsdag.

- Vi havde allerede smug-premiere i Sunds Kirke på befrielsesaftenen 4. maj, og det gik rigtig godt, men der er altid detaljer, der kan gøres bedre. Disse detaljer er blevet finpudsede på to øveaftner, så nu skulle de sidde lige i skabet - til glæde for vort publikum i næste uge, fortæller korets formand Poul Erik Nørtoft.

Koncertens tema er »Danmark« hvilket gør numre som »I Danmark er jeg født« og »Morgensang« fra Niels W. Gades »Elverskud« til oplagte koncertnumre. Disse to numre er i øvrigt begge at finde på Danmarks kulturkanon.

Derudover kan koncertgæsterne glæde sig til forårsbebuderen »Kom maj du søde milde« med dansk tekst af C.A. Overbeck og musik af W.A. Mozart i et smukt arrangement af Chr. Dyrst.

Alberte Windings »Lyse nætter« har kun en fejl: den burde være noget længere. For at kompensere for dette er der indlagt en lille klaver-solo med korets akkompagnatør, Kaj Verner Bækdahl.

Selv om temaet er Danmark har en enkelt svensk sang fundet sin plads på set-listen. »Och bortom alla ord« indledes med en smuk »solo« af første-sopranerne.

Et nummer, som koret glæder sig allermest til at opføre er Tim Christensens »Right Next to the Right One«, som Hedekorets dirigent, Mette Flodgaard, har lavet arrangementet til. Derefter nærmest bobler det fra koret, når Hannah Schneiders »Raindrops« drypper fra scenen - og det ender nærmest lykkeligt, når koncerten sluttes af med Pharrell Williams »Happy«.