Tidligere topspiller gør comeback

Thomas Damm 

Bjørn Uldall genoptager karrieren i Herning Blue Fox. Også Jakob Jessen og Kristoffer Søgaard får kontrakter

ISHOCKEY Bjørn Uldall blev i november 2015 ramt af sin tredje hjernerystelse. Han kæmpede længe for at komme tilbage og fik også en enkelt kamp for Blue Fox og nogle for Herning IK i 1. division. Men efter den sæson traf han den beslutning, at karrieren var slut. Det var lægerne, der rådede ham til at droppe sporten.

Men nu er 23-årige Bjørn Uldall klar til at forsøge at genoptage karrieren. Han har underskrevet en étårig kontrakt med Herning Blue Fox.

- Jeg har savnet det helt vildt, og nu har jeg heldigvis gået længe uden at have nogen form for hovedpine eller andre tilbagefald, så nu skal det have en chance, fortæller Bjørn Uldall.

Han har rådført sig med den læge, som har fulgt ham gennem forløbet.

- Hun siger, at der ikke skulle være noget galt med at komme i gang igen. Jeg er også begyndt træningen med holdet og stadig uden at have mærket noget som helst skidt i den forbindelse, så det er rigtigt godt, siger Bjørn Uldall.

Han er allerede noteret for flere end 150 kampe for Blue Fox, og han har også spillet 24 landskampe for Danmark. Men hvilket niveau, han kan komme tilbage på, bekymrer han sig ikke om endnu.

- Nej, nu skal jeg bare i gang, og så må vi se, hvad det hele rækker til. Jeg er jo heldigvis også ung endnu, så jeg har tiden foran mig, fastslår backen.

Skrikos navn ikke afgørende
At der i kulissen sker en masse i Herning Blue Fox lige nu - blandt andet med tilbagekomsten af Petri Skriko som træner - har ikke spillet ind i hans overvejelser.

- Slet ikke. Jeg var kommet tilbage uanset, hvem der så var træner. Jeg kender ikke selv Petri, men har hørt meget godt om ham og synes, det ser spændende ud, siger Bjørn Uldall.

Med Bjørn Uldalls underskrift begynder Blue Fox at have afklaret back-situationen. Forleden var det den danske VM-spiller Nicolai Weichel, der blev præsenteret som Blue Fox-spiller, og kaptajn Daniel K. Nielsen og Patrick Madsen har også forlænget.

Fra sidste sæson har Lasse Duga Laugesen og Oliver Gatz Nielsen stadig aftaler, og 18-årige Andreas Pade fra Herning IK er kommet på kontrakt. Nu har en anden 18-årig lokal back, Jakob Jessen, også skrevet under.

Han er ét af de store talenter i HIK og spillede allerede under Linus Fagemo en række kampe for Blue Fox, men siden var det ikke muligt for ham at forene uddannelse og ishockey på eliteplan.

Både Jakob Jessen og Kristoffer Søgaard var med i U20-landsholdets bruttotrup frem mod VM i Canada i december, men de blev begge sendt hjem, fræ det blev alvor.

I dag offentligør Frederikshavn White Hawks iøvrigt, at klubben har skrevet kontrakt med Roberts Jekimovs, der ikke fik sin aftale forlænget hos Blue Fox.