Suspekt vil elske hårdt med Herning

af Henrik Øster-Jørgensen 

Suspekt blev sidste år kåret til Årets Live Band

Suspekt - Danmarks hiphop-gruppe nummer et - bliver ved med at overgå sig selv, og det kan publikum nyde godt af til Herning Rocker.

Vi har modtaget denne hilsen (som ikke er for børn):

»Herning Rocker - det bliver sindssygt! Vi kommer for at elske hårdt med Herning og til sommer bruger vi ikke et kondom. Det er noget tid siden, vi har spillet den af på Herning Rocker, så vi glæder os til at komme tilbage og være sammen med jer! Hvem veeee ... måske laver vi nogle børn sammen den aften?«

Suspekt har i løbet af gruppens karriere høstet oceaner af anmelderros, solgt mange albums og modtaget et utal af nomineringer og priser - herunder nominering til en Grammy Award for samarbejdet med Kendrick Lamar.

Successen for Suspekt fortsatte sidste år med DR’s dokumentarserie »Da Danmark Blev Suspekt«, som lå top fem over de mest sete programmer på dr.dk.

Suspekt har derudover turneret landet rundt i 2016 og blandt andet optrådt på Nibe Festival, Smukfest og besøgt otte byer med Grøn Koncert.

Sidste år vandt de fem statuetter ved årets DMA, blandt andet Årets Live Band, og på P3 Guld samme år vandt de publikumsprisen. Begge priser er blandt de vigtigste anerkendelser for bandet.

Som altid når Suspekt går på scenen, ved man ikke helt, hvad der venter.

Tidligere har bandets optrædener været krydret med både nøgne nonner, slavedrenge og shots serveret i stiletter. En ting er dog sikkert: Suspekt har udgivet musik i over 16 år, og de er i den grad blevet folkeeje.