MCH-messe vil hjælpe iværksættere

Den nye messe Electronics of Tomorrow inviterer 25 nystartede virksomheder til at udstille i MCH Messecenter Herning

MESSE I slutningen af oktober slår MCH Messecenter Herning dørene op for en ny messe i form af EOT - Electronics of Tomorrow, og udover de etablerede virksomheder, som udstiller på messen, er der stort fokus på iværksættere og nystartede virksomheder.

25 talenter fra hele Skandinavien håndplukkes gennem en ansøgningsproces, hvor EOT i samarbejde med Ingeniørforeningen IDA udvælger de bedste kandidater til messen.

De udvalgte iværksættere får herefter mulighed for at deltage på EOT med deres egen stand samt deltage i en mentorordning, hvor erfarne fagfolk fra branchen vil være med til at hjælpe iværksætterne med svar på deres spørgsmål om alt lige fra marketing og funding til salg og produktudvikling.

- Målet er at hjælpe iværksættere og udviklere på vej, da de har en vigtig rolle for den fremtidige innovation i elektronikbranchen. Vi vil gerne være med til at koble startups med den mere etablerede del af branchen og på den måde være med til at sikre, at den skandinaviske elektronikbranche også fremadrettet er med til at sætte sit præg på fremtidens teknologi, siger Mona Jakobsen, projektchef i MCH Messecenter Herning, i en pressemeddelelse.

Deltagerne får også mulighed for at deltage i en pitching-konkurrence, hvor de på få minutter skal pitche deres forretningsidé til en fagjury, som premierer bedste pitch med 50.000 kroner.

Vigtigt at bakke op
Det er ikke kun i det særlige startup-område, at vækstlaget sættes i fokus. Også på konferenceprogrammet er ét af seks konferencespor »Startups & Funding«, og her kan konferencegæsterne blandt andre glæde sig til at høre iværksætteren Jesper Buch, som er kendt som grundlægger af Just Eat og investor i DR1-programmet Løvens Hule, fortælle om vejen til succes.

Den mere etablerede branche glæder sig også over det målrettede fokus på startups. Morten Kreiberg Block fra Arrow Electronics, fortæller, at de på deres stand vil have et særligt fokus på startups og på deres nyligt indgåede samarbejde med crowdfunding-hjemmesiden Indiegogo, som blandt andet indebærer, at Arrow Electronics stiller ressourcer og vejledning til rådighed til iværksættere, som forsøger at få et gennembrud på markedet.

- Det er vigtigt for branchen at bakke op om startups, for det er med til at give hele branchen et løft. Som regel afføder en god idé en anden idé eller en endnu bedre idé. Det driver vækst og innovation generelt for os som branche, siger Morten Kreiberg Block og fortsætter:

- EOT giver os mulighed for tidligt at møde iværksætterne ansigt til ansigt og vise, at vi er en spændende, innovativ og kreativ teknologivirksomhed, der kan hjælpe dem godt i gang og sikre en succesfuld realisering af deres idéer - og så er vi måske heldige, at de i fremtiden vælger os som leverandør.

God modtagelse
EOT er MCH’s bud på et event, hvor konferencer, netværk og udstilling går op i en højere enhed med vækst, udvikling og innovation som den røde tråd. Det er som nævnt første gang, at EOT finder sted, og den har fået en god modtagelse fra branchen. Indtil videre er 54 virksomheder på udstillerlisten og en af de udstillere, der står klar, når messen åbner 31. oktober, er elektronikleverandøren Texim Europe, som hilser EOT velkommen.

- Markedet har ændret sig radikalt fra rene elektronikkomponenter til færdige løsninger, hvor antallet af udviklingshuse og underleverandører stiger, og tilvæksten af nye kunder kommer fra andre brancher. Den udvikling kræver konstant nytænkning, og derfor har branchen behov for denne helt nye messe, siger Jeff Mankvard, nordisk salgsdirektør for Texim Europe, og tilføjer:

- EOT får et mere internationalt tilsnit og byder på den nytænkning, som branchen har efterspurgt. Derfor bakker Texim 100 procent op om EOT og det nye koncept, der forhåbentlig vil gøre EOT til en af de toneangivende messer i Nordeuropa.

EOT - Electronics of Tomorrow afholdes 31. oktober til 2. november.