Fermaten modtager Tuborg-penge

af Henrik Øster-Jørgensen 

Spillestedet har fået 100.000 kroner til nyt lydsystem til ny scene

HERNING Fermaten ønsker at lave en såkaldt lounge-scene, og det kræver et nyt lydsystem. Til det formål har Tuborgfondet bidraget med 100.000 kroner.

Fondet uddeler i år i alt 2,5 millioner kroner til 17 spillesteder fordelt over hele Danmark. I alt 65 spillesteder søgte puljen, og til sammen søgte de om støtte for 21 millioner kroner.

Det er en ekspertjury med en faglig baggrund indenfor lyd og akustik, som har kvalificeret de mange ansøgninger, og indsnævret feltet, men det er Tuborgfondets bestyrelse, der har truffet den endelige beslutning om, hvilke spillesteder, der modtager en bevilling.

Når Fermaten er et af de udvalgte steder, er det fordi, den nye scene skal give plads til de små, skæve musikgenrer, der ikke kan fylde den store sal. Samtidig skal scenen kunne rumme små koncerter, der kan give unge, uerfarne optrædende en tryg vej ind i rytmisk livemusik.

Den nye scenen skal ligge bagerst på balkonen, hvor Fermatens ansatte i dag har kontor. Kontoret flytter derimod ind i nabobygningen, hvor Fermaten for nogle år siden var nødt til at overtage en lejlighed på grund af lydgener.