Ungarsk landsholdsstopper klar for FC Midtjylland

Ole Bitsch 

28-årige Zsolt Korcsmár skifter til FCM på en treårig kontrakt fra sommer

FODBOLD FC Midtjylland har sikret sig ungarsk forstærkning til sit vaklende forsvar.

Herning Folkeblads kilder bekræfter, at den 28-årige midtstopper Zsolt Korcsmár skifter på en fri transfer til FCM. Den 189 centimeter høje centerforsvarer, der står noteret for 24 A-landskampe og 24 U-landskampe for Ungarn, har underskrevet en treårig kontrakt med »ulvene«.

- Jeg har ingen kommentar til den pågældende spiller eller vores transferplaner på nuværende tidspunkt, siger Claus Steinlein, sportsdirektør hos FC Midtjylland, da han her til formiddag bevarede opkaldet fra Folkebladet.

På vej i januar
Men aftalen med Zsolt Korcsmár er på plads. Og FC Midtjylland har gjort deres forarbejde.

På sidstedagen af januars transfervindue var klubben tæt på at lukke handlen med Korcsmár, der frem til sommer er på kontrakt hos Budapest-klubben Vasas FC. Ifølge Folkebladets oplysninger var ungareren i januar - bogstaveligt talt - på vej ind i flyveren mod Danmark, da Vasas-træner, tyskeren Michael Oening, ombestemte sig. Cheftræneren fik overbevist sin bestyrelse om, at de skulle holde fast i Zsolt Korcsmár, der har kontraktudløb 30. juni.

På daværende tidspunkt var Vasas en kandidat i mesterskabskampen. Klubben er dog siden - med to spillerunder tilbage i NB-Ligaen - drattet ned på fjerdepladsen i den bedste ungarske række.

Holdkammerat med Sparv
Zsolt Korcsmár er ikke ubekendt med skandinavisk fodbold. Forsvarsspilleren, der også kan benyttes på den defensive midtbane og som backup på højre back, har tidligere repræsenteret norske Brann Bergen. Fra sommeren 2010 til januar 2011 var Korcsmár - der har en norsk kæreste - udlejet fra Ujpest FC i hjemlandet til nordmændene, der efterfølgende købte ungareren fri.

I juli 2013 blev han solgt videre til den tyske 2. Bundesligaklub Greuther Fürth, hvor han blandt andre var holdkammerat med den nuværende FCM-profil Tim Sparv. I Tyskland blev det til 37 kampe og to scoringer.

Ramt af korsbåndsskade
Zsolt Korcsmár var senest udtaget til den ungarske landsholdstrup i oktober 2016 - dog uden at komme i aktion, da Ungarn tabte VM-kvalifikationskampen 2-3 hjemme mod Schweiz.

Det er dog også en spiller med en skadeshistorik, der kommer til FCM. Ungarerens værste skade var en korsbåndsskade, som han pådrog sig i marts 2015. Knæskaden holdt ham ude i seks måneder - og 26 kampe.

I denne sæson har Zsolt Korcsmár foreløbig spillet 27 kampe for Vasas. Her er det også blevet til fire mål og to oplæg.

Usikker fremtid for Halsti
FC Midtjyllands beslutning om at forstærke defensiven kan gøre fremtiden usikker for veteranen Markus Halsti. Den 33-årige finske landsholdsspiller har ikke været overbevisende i foråret, hvor det er blevet til fuld spilletid i samtlige af klubbens syv kampe i Superligaens mesterskabsspil samt i FCM’s tre opgør i DBU Pokalen.

Markus Halsti har opereret i centerforsvaret, hvor der har været skader til stortalentet Kristian Riis og førstevalget Kian Hansen.

Men Halsti, der har kontraktudløb i sommeren 2018, ligner ikke en mand, som FCM ønsker at satse på. I stedet er der lagt op til, at centerforsvaret skal bestå af 28-årige Kian Hansen, 28-årige Zsolt Korcsmár, 20-årige Kristian Riis og 20-årige Rasmus Nicolaisen.

FCM-defensiven har i denne Superliga-sæson indkasseret 46 mål i 33 kampe.