FCM skriver med ung ghaneser

Ole Bitsch 

18-årige Michael Baidoo er hentet for næsen af tyske Bundesligaklubber

FODBOLD Mens FC Midtjylland endnu ikke ønsker at bekræfte kontrakten med den ungarske midtstopper Zsolt Korcsmár, præsenterede Superligaklubben tirsdag middag et nyt afrikansk talent.

Således har FCM skrevet en fireårig kontrakt med den ghanesiske midtbanespiller Michael Baidoo.

- Michael er en spiller, vi skal have tålmodighed med, fordi han skal vænne sig til vores spilletid og kultur. Men når det er sagt, så er han en spiller, vi har forventninger til i fremtiden, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

Eftertragtet i Tyskland
18-årige Michael Baidoo, der officielt har to U20-landskampe for Ghana på fodbold-cv’et, imponerede under en prøvetræning hos midtjyderne. Han er hentet hos klubben Vision FC i den næstbedste ghanesiske liga.

- Michael gjorde det rigtigt godt ved prøvetræningen. Det er sjældent, vi har set en ung spiller styre reserveholdskampe og være så dominerende i kampene, som han har været, forklarer Claus Steinlein.

FC Midtjyllands nye afrikaner, der er bedst på den centrale midtbane, var jagtet af flere tyske Bundesliga-klubber, erfarer Herning Folkeblad.

- Det er korrekt. Michael har været særdeles eftertragtet af klubber - særligt fra Tyskland, påpeger Steinlein.

Kræver hårdt arbejde
Selv ser den unge ghaneser frem til de kommende udfordringer i Danmark.

- Jeg ved, det kræver hårdt arbejde, men FC Midtjylland har tradition for at bruge unge spillere, så jeg tror på, at jeg med mit potentiale får chancen for at spille i Superligaen, siger Michael Baidoo, der dog først er aktuel for FC Midtjylland i den nye sæson.

Også Claus Steinlein er overbevist om midtbanetalentets kvaliteter.

- Michael spiller modent, han har et godt blik for spillet og et godt spark. Han er en moderne midtbanespiller med flere facetter i sit spil, lyder det.