Bilist slukkede bilbrand med fire øl

Kim Stoltenberg Hansen 

Uheldig bilist tænkte hurtigt, da bilen brød i brand på Hovedvej 15

HERNING En bilbrand blev hurtigt og effektivt slukket på utraditionel vis. Bo Petersen brugte fire øl fra bagagerummet, da hans bil pludselig brød i brand på Hovedvej 15 ved Mørupvej mandag eftermiddag.

- Pludselig var den helt gal med bilen. Jeg nåede ind til siden, før motoren gik helt ud. Jeg har en kammerat, der engang har slukket en bilbrand med en brikjuice og en jakke, og så kom jeg i tanke om de to Tuborg og to Classic, jeg havde med og tænkte, at det måske var en måde at redde bilen på, lyder det med et grin fra Bo Petersen - for tricket virkede og øllene slukkede flammerne. Et trick, som indsatsleder Lars Stensbjerg fra Brand & Redning MidtVest ikke har set før.

- Det var jeg ikke klar over virkede, men godt tænkt, lyder roserne fra indsatslederen til Bo Petersen, der også selv var i tvivl om alkohol var en god idé til at pøse på en ildebrand.

- Jeg har en flaske vodka i traileren, men det var jeg klar over nok ville virke lige modsat. Men jeg tog en chance med øllene - og det var jo en chance, tænk hvis det ikke havde virket, så havde jeg ikke haft en øl at trøste mig med, lyder det med et grin fra bilisten, der ikke ligefrem normalt kører rundt med øl og spiritus - de hjælpende øl var tænkt som flyttebajere til vennerne.

- Jeg flytter til Rimmerhus i dag, og derfor var bil og trailer fyldt. En lidt gammel bil, hvor kileremmen åbenbart ikke kunne klare mere, forklarer han.

Brandfolkene efterslukkede motoren med masser af skum, så man var sikker på at bil, trailer og flyttegods klarede det. Bilen var helt inde i nødsporet, så trafikken kunne glide forholdsvis normalt, indtil Bo Petersen fik en kammerat til at hente ham og køretøjet.