24 timer for demensvenligheden

Camp i Herning skal udvikle værktøjer, som skal gøre det lettere at leve med demens i Danmark

HERNING Tirsdag ved middagstid åbnede borgmester Lars Krarup (V) den såkaldte Demensvenlig Danmark Camp på Østergaards Hotel i Herning.

I løbet af 24 timer skal der findes 8-10 handlinger, som alle borgere kan udføre for at sikre, at ingen skal være alene med demens i Danmark.

Begivenheden holdes i forbindelse med, at Herning Kommune i 2017 samarbejder med Demensalliancen om at blive en mere demensvenlig kommune.

Demensalliancen består af Ældre Sagen, FOA, Ergoterapeutforeningen, Pensam og Dansk Sygeplejeråd, og repræsentanter herfra vil være til stede på campen, som også får deltagelse af eksperter på området.

Op mod 90.000 danskere lever i dag med en demenssygdom, og det tal kan kun forventes at stige.

Knap 400.000 danskere lever med demens i familien. Med den stigende levealder er det forventeligt, at 165.000 danskere lever med demens om 25 år.

Målet med campen er at finde de bedste idéer til, hvordan danskerne hver især kan gøre en konkret forskel for at skabe et stærkt og trygt samfund for både personer ramt af demens og deres pårørende.

Demensalliancen mener ikke, at politiske initiativer på området gør det alene, og derfor er målet at aktivere gode kræfter ude i samfundet, som kan og vil bidrage til at gøre det nemmere at være en del af samfundet på trods af demenssygdomme.

Første skridt er Demensvenlig Danmark Camp 2017, som ud over de 8-10 konkrete handlinger, alle kan gøre for at gøre samfundet mere demensvenligt, også skal resultere i oprettelsen af Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark.