Vær med til at sætte en verdensrekord i livreddende førstehjælp i Herning

I Herning kan man deltage i forsøget ved at møde op på Torvet mandag 22. maj

HERNING Alle kan redde liv, og i Danmark er vi blandt de førende lande, når det kommer til at træde til med livreddende førstehjælp, når en person falder om med hjertestop. Det vil fire medicinstuderende Philip Weber, Nikolaj Stark, Theo Walther Jensen og Anne Mielke sætte fokus på, og derfor har de taget initiativ til at sætte en verdensrekord i livreddende førstehjælp.

Rekordforsøget hedder TrygFondens Rekord, der redder liv og bliver til i samarbejde med TrygFonden. Målet er, at så mange som muligt giver hjertemassage på en genoplivningsdukke mandag 22. maj på rekordstande over hele landet - den lokale del af rekordforsøget finder sted på Torvet i Herning mellem klokken 9 og klokken 21.

Gennem rekordforsøget vil de fire medicinstuderende vise, hvor let det er at yde en indsats, der kan redde liv og dermed motivere endnu flere danskere til at træde til, hvis de bliver vidne til et hjertestop.

Alle kan deltage i forsøget, og det tager kun ét minut at bidrage til verdensrekorden. På rekordstandene får man desuden en kort introduktion til hjertemassage, og en sensor vil vise, hvornår man trykker hårdt og hurtigt nok til at redde liv.