FCM blev ydmyget

Kenneth Kristiansen 

FCM tabte med hele 2-5 i Haderslev i en håbløs kamp

FODBOLD FC Midtjylland har det svært i Haderslev. Det blev bevist endnu engang fredag eftermiddag, hvor FCM efter en håbløs start på kampen tabte 2-5 til SønderjyskE i mesterskabsspillet.

Begyndelsen på kampen var ganske enkelt rædselsfuld for gæsterne, og det gik galt i både kampens ottende og niende minut. Først sendte SønderjyskEs Kees Luijcks bolden hårdt på tværs ind i det lille felt, hvor Markus Halsti uheldigt drejede den ind i eget net.

Kort efter var det den anden FCM-midterforsvarer, unge Rasmus Nicolaisen, der havde problemer. Han mistede bolden i opspillet, og Johan Absalonsen spillede ud i venstre side til Nicholas Marfelt, der kvitterede med at smække den retur i hovedet på Absalonsen. 2-0 og et groggy FCM-mandskab.

Jess Thorups tropper fik nu hurtigt kæmpet sig tilbage i kampen efter de to hurtige mål, og der var flere pæne chancer. Den største var et hovedstød fra Paul Onuachu fra tæt hold, men SønderjyskE-keeper Lukas Fernandes fik formidabelt en hånd på.

Det gjorde han imidlertid ikke i halvlegens sidste sekunder, hvor Rilwan Hassan helflugtede Jakob Poulsens lange, høje og præcise aflevering i en bue ind over keeperen. Smukt, smukt og reducering lige før pausen. Selvsagt vigtigt for gæsterne, der spillemæssigt famlede hele første halvleg igennem. Der var gode intentioner og fint arbejde, men det meste løb ud i ingenting overfor et hjemmehold, der var ferme til ofte at genere FCM’ernes opspil og kombinationer.

Rømer-problemer offensivt
FC Midtjylland var uden karantæneramte Mikkel Duelund på den offensive midtbane. Pladsen blev i stedet passet af den normalt defensivt orienterede André Rømer, og selvom det var tydeligt, at han gerne ville byde ind offensivt, stod evnerne ikke mål med intentionerne. Alt for mange forkerte beslutninger.

En sådan beslutning af gæsterne kostede endnu et mål ni minutter efter pausen, hvor Filip Novak tøvede alt for meget med at cleare en høj bold, der blev losset op i feltet. Hjemmeholdets Mikael Uhre snuppede den og scorede med et fladt skud til 3-1.

FCM’spillerne brokkede sig voldsomt, fordi Rasmus Nicolaisen momentet inden havde fået Kees Luijckx’ ryg hårdt ind i hovedet. Frisparket blev ikke dømt.

Jess Thorup reagerede straks og sendte Rafael van der Vaart på banen i stedet for en svag Rømer. Hollænderen var tæt på at score kort efter, da hen med ryggen til headede mod mål, men bolden gik lige forbi.

Reduceringen kom 10 minutter før tid, da indskiftede Gustav Wikheim køligt placerede bolden i mål efter Jonas Borrings indlæg. Men med seks minutter igen forsvandt det sidste håb om point. Rafael van der Vaart havde en hånd i ryggen på Troels Kløve i feltet, og Johan Absalonsen afgjorde endegyldigt den hæsblæsende kamp med et hårdt sparket straffespark til 4-2.

I overtiden fik Rasmus Nissen Kristensen sit andet gule kort og dermed rødt. Dermed er højrebacken ikke med i næste kamp, som er hjemme på MCH Arena mod FC København onsdag aften. Og som om det ikke var nok, scorede indskiftede Silas Songani i næsten seks minutters overtid til resultat 5-2. Ydmygende, FCM.