FCM-sejr i første bronzekamp

Ole Bitsch 

FC Midtjyllands kvinder vandt 30-25 over Viborg - søndag er der returkamp

HÅNDBOLD FC Midtjylland tog det indledende stik i sæsonens bronzedueller mod Viborg.

Tirsdag aften vandt FCM-kvinderne med 30-25 i IBF Arena, der lagde gulv til den første bronzekamp mellem de midtjyske ærkerivaler.

Efter en lidt træg start, der også bar præg af, at begge hold skulle finde gearet efter de missede DM-finaler, kom der endelig lidt tempo i derbyet. Begge hold manglede dog skarphed i offensiven, så de fulgtes ad i en jævnbyrdig, men langt fra velspillet første halvleg.

Først kort før pausen fik FCM’erne slået et hul - blandt andet via en stribe redninger fra målvogter Sabine Englert samt scoringer fra højrebacken Louise Burgaard, der også havde overblik til at servicere stregen Linn Blohm med tre mål.

Viborg viste dog fightervilje. Nede med 11-15 ved pausen udnyttede gæsterne en sløv FCM-start på anden halvleg. 19-15 blev vendt til 19-19 og 21-21. Men så strammede FC Midtjylland atter grebet.

De fleste fejl blev skåret væk, og båret frem af flere redninger af Sabine Englert, fik værterne atter skabt afstand, da det var nødvendigt. Medvirkende var tre scoringer fra fløjen Mie Augustensen, som blandt andet bragte hjemmeholdet på 26-21. Derefter var der ikke mere i Viborg, trods trøstescoringer fra den tidligere FCM’er, landsholdsbacken Line Haugsted.

Topscorer for FC Midtjylland blev Louise Burgaard med seks mål.

Søndag aften er der returkamp i Viborg. I tilfældet af sejr til hjemmeholdet, spilles en tredje og afgørende bronzekamp onsdag i næste uge. Det foregår i IBF Arena i Ikast.