40-årig bilist dømt for uagtsomt manddrab

Aske Visser Ottosen 

En 40-årig mand er dømt efter påkørsel af forankørende bil på motorvej, hvor to personer omkom

HERNING En 40-årig mand blev ved Retten i Herning 25. april idømt dagbøder på i alt 12000 kroner for uagtsom manddrab. Derudover fik han betinget frakendelse af kørekortet, lyder det i en pressemeddelelse fra Retten i Herning.

Dommen sker, efter at den 40-årige mand tilbage i oktober sidste år på Midtjyske Motorvej i retning fra Herning mod Arnborg kørte op bag i en anden bil med mindst 142 kilometer i timen. Ved uheldet blev to personer i den forankørende bil dræbt. Den påkørte bil kørte på ulykkestidspunktet omkring 66 kilometer i timen.

I retten vurderede man, at den dømte ikke havde optrådt hensynsfyldt og udvist den nødvendige agtpågivenhed, også selvom at den forankørende kørte langsomt på motorvejen, hvor man må køre 130 kilometer i timen.

I en efterfølgende rapport foretaget af en bilinspektør, som undersøgte bilerne efter ulykken, blev det konkluderet, at begge baglygtepærer har været tændt på den forreste bil. Derfor blev det vurderet, at det var den dømtes uopmærksomhed, der var årsag til uheldet, og at hastigheden var årsag til de voldsomme konsekvenser ved uheldet.

Den dømte tog efter domsafsigelsen betænkningstid.