Pas på med ukrudtsbrændere: Brand på Agervænget

Kim Stoltenberg Hansen 

Brandfolkene blev kaldt til Agervænget efter ukrudtsafbrænding gik helt galt lørdag eftermiddag

HERNING - Det er sæsonens første - men desværre nok ikke sidste - brand på grund af en ukrudtsbrænder, lyder det fra indsatsleder Michael Jacobsen lørdag eftermiddag.

Her fik brandfolkene med ganske få minutters mellemrum to brandalarmer - en fra Porsvænget og en fra Agervænget - og det viste sig at være samme brand.

- Et redskabsskur på Agervænget er brændt totalt ned, og det var ved at brede sig til et garageanlæg på Porsvænget, siger indsatslederen.

Brandfolkene fik dog bekæmpet flammerne i tide. Det gik derfor mestendels ud over haveskuret, og både garagerne på Porsvænget og selve villaen på Agervænget slap med mindre skader.

- Der har dog været rigtig meget blus på, for flere af vinduerne i villaen er ødelagt af varmen, siger indsatslederen, der håber, at denne brand kan være en advarsel til de mange, der vil ud med ukrudtsbrændere i den nærmeste tid.

- Blade og kviste er knastørre, så man skal tænke sig meget om. Brænderen skal kun bruges ved fliser - og man bør have haveslangen med sig rundt, så man hurtigt kan pøse vand på, hvis uheldet er ude, lyder opfordringen fra Michael Jacobsen.