Herning Games lokker med verdensrekorder

Mellem 200 og 250 deltagere indtager Atletikstadion lørdag

HERNING I morgen, lørdag, holder HGF Atletik/Motion det traditionsrige atletikstævne Herning Games på Herning Atletikstadion. Det fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.

Det begynder allerede klokken 11.00 med 3000 meter og hammerkast og stangspring, og klokken 12 kommer der endnu flere discipliner med, og først til aften er de sidste medaljer uddelt.

Det er også specielt, at der indgår Race Running. Det er kørestolsrace, men det er trehjulede racere, hvor den handicappede nærmest ligger henover og med benene på jorden. På den måde er den handicappede »vægtløs«, og benene, som ikke kan bære personen, løber så henover banen. Sidste år blev der sat en verdensrekord i den disciplin.

Herning Games blev holdt første gang i 1999 og har fundet sted hvert år i maj siden da. Det er et af sommersæsonens allerførste store atletikstævner, og her kommer atleterne for alvor i gang. Det er et stævne for mange aldre, lige fra de yngste 12-13-årige og til de ældste masters (veteraner), som har passeret 70 år. Alle skal de ud og se, hvor de står rent resultatmæssigt, og alle har de forskellige målsætninger for 2017.

200-250 deltagere kommer og er med til at sætte den gode stemning, som altid hersker til Herning Games.

Hurtige resultater
Og HGF AM har selv cirka 20 deltagere med, flest i ungdomsrækkerne, færre i Mastersgruppen. Og da klubben er arrangør, er der rigtig mange af klubbens medlemmer, klubbens venner samt forældre, der hjælper med at gennemføre det.

HGF AM har også netop investeret i et nyt tidsdisplay, som er en stor hjælp til løberne, så de kan se deres resultater, hurtigt efter de har passeret målstregen. Så fra klubbens side bliver der også satset på at gøre arrangementet til noget særligt. Publikum er særdeles velkommen til at komme og se fremragende atletik, lyder det fra arrangørerne.