Souljazz på Fermaten

af Henrik Øster-Jørgensen 

Der er souljazz på programmet torsdag aften

HERNING Torsdag kan man på Fermaten møde The Copenhagen Soul Trio meets Daniel von Piekartz.

I 2014 udkom der et album i Holland, der på rekord-tid blev den mest sælgende jazz-udgivelse i Holland det år. Dette skyldtes især de helt igennem fantastiske gæsteoptrædener på albummet fra den purunge sanger og pianist Daniel von Piekartz, hvis eminente klaverspil og tidløse vokal sender tankerne i retning af både Ray Charles og Etta James, såvel som Nat King Cole og James Brown.

På samme tid i København var Michael Blicher, Dan Hemmer og Snorre Kirk på udkig efter en sanger til bandet The Copenhagen Soul Trio, og da de ved et tilfælde mødte det unge stortalent Daniel von Piekartz fra Amsterdam, var der dømt gensidig musikalsk forståelse og kærlighed fra første tone.

Kort efter blev et samarbejde etableret.

Med en klassisk lyd, der bevæger sig i grænselandet mellem soul, jazz og gospel, og med artister som Ray Charles, Sam Cooke, Al Green og Alvin Robinson som tydelige inspirationskilder, har orkesteret spillet for udsolgte huse i København og har høstet mange roser for deres smittende glæde og udadvendte energi.

I dette forår tager orkesteret musikken med ud på landevejen, med en turné i både ind- og udland, inden det går i studiet for at indspille dets debut-album.