Zirkus Nemo på vej til Herning

Zirkusdirektør Søren Østergaard runder et skarpt hjørne og har derfor skabt sin hidtil vildeste forestilling, der kan opleves på Landsskuepladsen 16.-20. maj

HERNING Ud fra devisen »runde fødselarer buldrer mest« har den snart 60-årige zirkusdirektør, skuespiller og ridder, Søren Østergaard, besluttet sig for, at årets show skal efterlade herningenserne helt og aldeles åndeløse.

Derfor har han ikke blot allieret sig med det, han kalder for nogle af verdens bedste og mest eftertragtede cirkusartister – han har også givet den fuld gas på udstyrssiden.

- Vi får den mest ambitiøse scenografi og de vildeste special effects, man kan opdrive i cirkusverdenen. Herning har aldrig set noget lignende. I tror, det er løgn, men det er det ikke, lyder det i en pressemeddelelse fra direktøren, der dog gemmer de nærmere detaljer til publikum.

Ham den unge
Til gengæld løfter han nu sløret for den egentlige årsag til, at han har valgt skuespiller, teatersportsmand og instruktør Michel Castenholt som sin manegemakker netop i år:

- Bevares, han er både en god, gammel ven fra improvisationsmiljøet, knalddygtig og hylende morsom, men først og fremmest er han hele 10 måneder ældre end mig, hvilket jo trods min fremskredne alder gør mig til »ham den unge«, siger Søren Østergaard.

Den uforlignelige ukrainske akrobattrup Crazy Flight har udviklet et helt nyt og nervepirrende nummer, som får verdenspremiere i Zirkus Nemo, og med til at løfte den fænomenale fødselsdagsforestilling er også Spaniens mest populære jonglør Picaso Jr. og cirkusverdenens mest charmerende søløveshow under kompetent ledelse af skiftevis søløvedomptør Ingo Stiebner og søløven selv.

Og sidst, men sjældent mindst: Fødselarens eget galleri af uforudsigelige umuliusser og frimodige fusentaster.

Søren Østergaard fylder 60 år 11. maj. Zirkus Nemo slår teltet op i Herning 14. maj.