FCM fik hævn over Nordsjælland

Ole Bitsch 

FC Midtjylland vandt 3-1 og tog vigtigt skridt i bronzejagten

FODBOLD I marts tabte FC Midtjylland ufortjent hjemme til FC Nordsjælland. Men lørdag fik FCM-mandskabet deres hævn.

Foran 6417 tilskuere på MCH Arena blev det til en sejr på 3-1. De midtjyske træffere blev sat ind af Kian Hansen, Filip Novák og Paul Onuachu, mens Superliga-topscorer Marcus Ingvartsen nettede for gæsterne.

Efter en blandet indledning med lavt tempo og sjusket boldomgang hos FCM kunne FC Nordsjælland bringe sig foran efter en halv time. Marcus Ingvartsen modtog læderet i den ene siden af feltet. Midtstopperen Kian Hansen så passivt til, og så hamrede FCN-angriberen bolden over i det lange målhjørne via den ene stolpe. Et klassemål!

Men FC Midtjylland fik slået tilbage inden pausen.

Efter et hjørnespark headede Jonas Borring sit forsøg inden foran mål. Her tæmmede Kian Hansen kuglen inden han flot drejede rundt og fladt sparkede udligningen i nettet.

Jonas Borring lagde også op til 2-1-målet. En høj bold i FCN-feltet headede kantspilleren smukt videre til en fremadstormende Filip Novák. Den tjekkiske back tog et køligt træk, før han sikkert lagde bolden ind bag keeper Alex Runarsson.

Udeholdets islandske målmand blev også passeret 20 minutter før slutfløjtet. FCM-topscorer Paul Onuachu udnyttede et indlæg fra Rasmus Nissen og en flad aflevering fra Rilwan Hassan til at score sit ligamål nummer 13 i denne sæson.

Scoringen lukkede ned for spændingen på MCH Arena. FC Nordsjælland var meget på bolden efter pausen, men bortset fra et par soloaktioner fra Magnus Ingvartsen, havde FCM-defensiven og keeper Johan Dahlin godt styr på den nordsjællandske offensiv. I slutfasen var Paul Onuachu endda tæt på at udbygge føringen, men nigerianeren måtte nøjes med en enkelt træffer.

Med dagens tre point generobrer FC Midtjylland tredjepladsen i mesterskabsspillet - dog med én kamp flere end de øvrige bronzekandidater Lyngby og SønderjyskE.

FCM’s næste kamp er torsdagens pokalsemifinale, hvor Brøndby gæster MCH Arena.