Foredrag med arkitekt Jensen

ARKITEKTUR Mandag 8. maj kan man høre et foredrag med arkitekten Thomas Tørslev Jensen på Herning Bibliotek.

Thomas Tørslev Jensen kommer ud af en familie af Herning-arkiteker - han er søn af afdøde Mads Peter Jensen og barnebarn af Søren Jensen. Thomas Tørslev Jensen er uddannet fra Arkitektskolen i Århus og Architectural Association School of Architecture i London, hvor han gennem flere år også har undervist.

Han har arbejdet på flere internationale tegnestuer herunder Zaha Hadid Architects. Zaha Hadid startede sit kontor i 1979 og beskrives til stadighed som en af de mest indflydelsesrige arkitekter nogensinde. Hun er blandt andet udnævnt som Dame Commander for sin indsats for arkitekturfaget og var den første kvinde til at modtage Pritzker-prisen, der populært beskrives som arkitekturens nobelpris. Hendes værker tager som oftest sit udgangspunkt i kunstens verden, meget inspireret af den russiske bevægelse, kaldet suprematismen, og mange eksisterer blot som skitseprojekter.

Thomas Tørslev Jensen driver i dag firmaet AxJensen Design og Arkitektur.