Kvik øger overskuddet med 30 procent

Vildbjerg-koncernen åbner for tiden en ny butik hver måned. I 2016 rundede omsætningen 1,2 milliarder kroner

REGNSKAB Køkkenproducenten Kvik med hovedsæde i Vildbjerg har netop offentliggjort endnu et rekordregnskab. I 2015 rundede den midtjyske køkkengigant for første gang i firmaets 34-årige historie en milliard kroner i omsætning, og i 2016 voksede omsætningen med 10 procent til 1,2 milliarder. Resultatet før skat er i samme periode vokset 30 procent til 120 millioner kroner.

- Når vi vokser 10 procent i et marked, der samlet set kun er i moderat vækst, kan vi ikke være andet end meget tilfredse. Der er ingen tvivl om, at vi har fået fat i et mere designorienteret publikum, der kan se, de får mere for pengene hos os, siger udtaler administrerende direktør Jens-Peter Poulsen i en pressemeddelelse.

Har spredt risikoen
Han finder stor optimisme i en analyse, Kvik har fået foretaget for nyligt.

- Vi står stærkere som brand end nogensinde før. Folk ved, Kvik står for dansk design i høj kvalitet til en overraskende lav pris, siger Jens-Peter Poulsen.

Han fremhæver Kviks spredning over 10 markeder som en del af forklaringen på den konstante stigning de seneste fem år.

- Det gør os mindre sårbare i forhold til vores konkurrenter, der kun har 1-2 markeder. Vi spreder risikoen, for der er altid ét marked, der lykkes bedre end andre. I 2016 var det Benelux-landene, men allerede nu kan vi se, at Norden formentlig vil vokse mere end det øvrige Europa i 2017, konstaterer Jens-Peter Poulsen.

12 nye butikker i år
Succesen forventes kun at vokse fremover i Kvik, der nu går ind i en fase, hvor åbning af nye butikker skal accelerere væksten. I 2017 planlægger køkkenproducenten at åbne 12 nye butikker og endnu flere i 2018.

- I 2015 og 2016 voksede omsætningen 32 procent, uden at vi stort set har fået flere butikker. Fremover vil vi vokse med 12-14 nye butikker hvert år. Derfor forventer vi år efter år at tage markedsandele fra vores konkurrenter, siger Jens-Peter Poulsen.

Læs mere torsdag i Herning Folkeblad og på AOH+.