FCM floppede i DM-semifinale

Jørn Just Kristensen 

Storfavoritterne fra FCM tabte første DM-semifinale mod København og er nu under maksimalt pres

HåNDBOLD Hvem havde set den komme?

FC Midtjylland, der aldrig tidligere har tabt til København Håndbold, måtte se sig slået på egen bane af hovedstadsholdet.

Københavnerne vandt 21-20 i den første DM-semifinale, og FCM er nu pisket til sejr i København på lørdag, hvis sæsonen ikke skal ende med et sensationelt DM-exit.

Det var angrebsspillet og afslutningerne, der haltede hos »hunulvene«. Især i første halvleg og starten af anden var der mange »dumme« fejlafleveringer og tekniske fejl fra FCM-stjernerne. Samtidig fyrede københavnernes norske målvogter, Ine Karlsen Stangvik, en brandkamp af. Hun endte med en redningsprocent på 56 på skud i åbent spil - altså fraregnet straffekast. Men de midtjyske afslutninger savnede i den grad også kvalitet.

Flot comeback lurede
København førte 17-13 midtvejs i anden halvleg, men netop dér slap FCM endelig den mentale håndbremse og spillede igennem. Fem scoringer i rap bragte FCM på 18-17.

Men gæsterne kæmpede indædt, og de midtjyske fejl vendte tilbage. En af de dyre skete tre minutter før tid, da Louise Burgaard smed bolden hen i hænderne på en københavner, og den tidligere FCM-fløj Debbie Bont scorede til 20-19.

Veronica Kristiansen fik udlignet til 20-20. Men Louise Svalastog bragte igen København i front, og Ine Karlsen Stangvik reddede FCM’s sidste forsøg fra Stine Jørgensen.

Anden DM-semifinale venter på lørdag i Frederiksberg-Hallerne. Hvis FCM ikke vinder, må holdet højst overraskende nøjes med bronzekampe.