FCM-afbrændere kostede dyrt i Parken

Ole Bitsch 

FC Midtjylland misbrugte mange kæmpe chancer og tabte 1-3 til FCK

FODBOLD FC Midtjylland havde masser af store chancer, men tabte alligevel med 1-3 til DM-favoritterne fra FC København.

Søndag aften spillede FCM-mandskabet sig frem til en stribe gigantmuligheder i Parken, men manglende kynisme kostede dyrt for midtjyderne.

Allerede efter to minutters spil burde FCM have været i front. Et langt indkast fra Kian Hansen blev i feltet forlænget af Paul Onuachu, inden bolden endte syv meter fra målstregen. Her flugtede Rilwan Hassan til kuglen, men forsøget fik FCK-keeper Robin Olsen pareret med en fodparade. En kæmpe chance til Hassan!

Fem minutter efter lå læderet i modsatte net. Et indlæg fra Ludwig Augustinsson endte i panden på angriberen Andreas Cornelius, der upresset blandt tøvende FCM’ere headede bolden i en bue over Johan Dahlin i målet.

Den svigtende skarphed i offensiven var udtalt hos udeholdet.

Værste eksempel var afbrænderen fra Paul Onuachu. I slutningen af første halvleg opsnappede den lange frontmand en tilbagelægning fra FCK’s Mathias »Zanka« Jørgensen. Onuachu tog et træk uden om Robin Olsen, men i venstre side af feltet sparkede FCM-topscoreren forbi det tomme mål.

Forinden havde halvlegen budt på mere dramatik. FCK-backen Peter Ankersen sparkede først Rilwan Hassan i græsset med en hård tackling. Sekundet efter sendte Ankersen bevidst et knæ i ryggen af Paul Onuachu. Dommer Jens Maae førte hånden mod sit røde kort i baglommen, men protester fra FCK-lejren fik Maae til at ændre mening: Gult til Peter Ankersen og gult til Mathias Jørgensen for brok.

I anden halvleg fortsatte den massive boldbesiddelse til FCM, Det samme gjorde mængden af markante afbrændere til gæsterne. Filip Novák blev spillet helt fri af Mikkel Duelund, men den tjekkiske back sparkede svagt på Robin Olsen. Efter en time ramte FCM overliggeren, da Duelund flot trykkede af fra 20 meter. Kort efter sparkede Rilwan Hassan et stort forsøg i handskerne på Robin Olsen.

FCK-holdet imponerede på ingen måde spillemæssigt, men værterne var knivskarpe offensivt. Ni minutter før tid udbyggede en fri Andreas Cornelius til 2-0, da FCM’s Markus Halsti blev presset i det ene hjørne. Peter Ankersen gjorde det til 3-0 efter en fornem solotur, hvor backen hamrede bolden i kassen.

Gæsternes Gustav Wikheim reducerede i slutfasen efter oplæg fra en anden indskifter Rafael van der Vaart, som spillede forårets første minutter for »ulvene«.