Strejke på slagteriet i Herning

Ansatte på Danish Crown i Herning har nedlagt arbejdet, fordi de er utilfredse med den nye overenskomst

STREJKE Slagteriarbejderne er stærkt utilfredse med den nye overenskomst mellem LO og DA for 500.000 ansatte i den private sektor, der blev stemt ja til torsdag. Derfor nedlagde aftenholdet på Danish Crown i Blans i aftes arbejdet. Her til morgen har en stor del af slagteriarbejderne på Danish Crown i Herning også besluttet at nedlægge arbejdet. Det skriver DR Syd. Også slagteriet i Horsens er ramt.

DEN nye overenskomst blev dårligt modtaget af et massivt flertal af de danske slagteriarbejdere. Hele 98 procent valgte at stemme nej.

Alligevel endte den med at blive vedtaget. Det skyldes, at samtlige stemmer fra medlemmer under de forskellige fagforbund under LO bliver lagt sammen. Sammenlagt var der et flertal på 57 procent.

Ifølge en tillidsmand på slagteriet er det især arbejdsgivernes mulighed for at kræve, at lønmodtagerne skal arbejde én time ekstra om dagen ved travlhed, der er årsag til, at slagteriarbejderne har valgt at nedlægge arbejdet.

Den nye regel betyder, at slagteriarbejdere og andre ansatte på overenskomsten kan komme til at arbejde 42 timer om ugen i perioder.

Det overarbejde skal afspadseres inden for et år.

Ifølge Danish Crown betyder arbejdsnedlæggelserne, at over 100 kunder ikke får leveret de varer, de har bestilt, mens over 250 landmænd har fået aflyst afhentning af grise.