Kæmpebrag, lyn og strømafbrydelse i Herning

Kim Stoltenberg Hansen 

Kunderne i Netto måtte finde lommelygterne frem under indkøbstur

HERNING Strømmen forsvandt ved 11-tiden i Herning og omegn, og det skete med et kæmpebrag og et tre meter højt lyn ved transformatorstationen på Viborgvej overfor Netto-butikken.

Folk fra energiselskabet Eniig var hurtigt på pletten, og de kunne fortælle, at det var en kortslutning, der havde lavet en såkaldt lysbue i flere meters højde, hvorefter strømmen forsvandt.

Ingen strøm i Gjellerup
I selve midtbyen varede afbrydelsen kun et sekund.

Følgerne kunne også mærkes i Gjellerup, hvor strømmen også var væk et øjeblik. Et enkelt lyskryds på Viborgvej satte også ud i flere minutter, og i Netto-butikken ved siden af transformatorstationen var man uden strøm i cirka 10 minutter, fortalte souschef Daniel Andersen.

- Her blev pludselig helt mørkt. Ansatte og kunder tog det med et smil, og folk gik rundt og lyste med lys fra deres mobiltelefoner, indtil strømmen kom igen, sagde souschefen.

Kæmpebrag og glimt
Brandvæsenet dukkede også op på Viborgvej. Indsatsleder Lars Stensbjerg behøvede dog ikke at lave noget, men han forstod godt, at en bekymret borger havde ringet.

- Hvis man set et meterhøjt glimt og hører et kæmpebrag fra en transformatorstation, så kan jeg forstå, at man ringer, sagde han.

Efter få minutters arbejde kunne alle forlade transformatorstationen, mens strømmen vendte tilbage i hele Herning og omegn.