Cody-koncert på Fermaten

af Henrik Øster-Jørgensen 

Det anmelderroste band gæster fredag aften Herning

HERNING Fredag er der koncert på Fermaten med Cody, der igennem årene har leveret nogle fantastiske koncerter i Herning.

Danske Cody har siden 2009 været afsender på fem anmelderroste udgivelser - tre album og to ep’er. Der er spillet over 400 koncerter i ind- og udland, og bandet har fået status som lidt af en live-darling hos det voksne og kvalitetsbevidste publikum. De er blandt andet blevet håndplukket til at opvarme for grupper som The National, Band of Horses, Tindersticks og Bonnie »Prince« Billie ved disses besøg i Danmark.

Gruppen består af sanger og sangskriver Kaspar Kaae, guitarist David Fjelstrup, cellist Line Felding og violinist Frederik Thyboe. Tidligere var Herning-bassisten Torleik Mortensen med, men han er flyttet til Færøerne. I live-sammenhæng suppleres besætningen af bas og trommer, men vil ligeså ofte kunne opleves som akustisk kvartet.

Sangerinden Cisser tager sig af opvarmningen, hvor hun spiller sine sange på blandt andet forstærket violin, på stol, a cappella eller akkompagneret af et fløjtende publikum.