Ny købmand har talent – som købmand

Palle Heering Nielsen 

Ordenssans er noget af det, der kendetegner Mads Eriksen, der er ny købmand for 27 ansatte i Rema 1000 på Viborgvej

HERNING Det er ikke tilfældigt, at købmand Mads Eriksen sætter friske varer på hylderne i frugt- og grøntafdelingen, da Herning Folkeblad kigger forbi Rema 1000 på Viborgvej for at møde den nye købmand.

- Vi er rigtig stærke på frugt og grønt. Det er der altid 100 procent fokus på, forklarer Mads Eriksen.

Det er blandt andet fitnesscentret over forretningen, som sætter gang i salget af frisk frugt, men det er vigtigt for ham som købmand, at den afdeling er i orden.

- Fordi det trækker så mange andre varer med, som han siger. Den 24-årige købmand har trods sin relativt unge alder allerede arbejdet næsten halvdelen af sit liv hos Rema 1000.

Erfaren mand i kæden
Han begyndte som flaskedreng i Ikast, hvor han mødte sin mentor, daværende købmand Michael Dahl Petersen.

- Han var et stort forbillede for mig. Han blev også købmand som ung, og det stod hurtigt klart, at det var det, jeg ville, fortæller Mads Eriksen.

Nu står han i spidsen for en forretning, der har 27 ansatte ud over ham selv.

- Jeg kan godt lide at arbejde, og jeg har det bedst, når der er styr på tingene. Jeg er mindre god til at dele ansvar ud, men det er jeg blevet bedre til, siger han.

Den nye købmand bor i Ans med sin kæreste og to børn, men er oprindeligt fra Ikast. Han har arbejdet i Resenbro ved Silkeborg og var souschef i en Rema 1000 i Silkeborg midtby, da han fik chancen for at blive købmand i Herning.

Der skal være styr på tingene
Mads Eriksen er halvvejs gennem den interne talentuddannelse hos Rema 1000, han har en god ordenssans og kan godt lide at være synlig i forretningen.

- Kunderne passer meget mere sig selv end i Silkeborg. Der er flere yngre mennesker i Herning, og der er nogen, som kigger underligt, hvis man siger god morgen til dem, siger han med et grin.

Købmanden føler, at kunderne har taget godt imod ham i de få uger, han har arbejdet i Herning, og han lytter gerne, hvis kunderne har ønsker og ideer til, hvordan sortimentet kan blive endnu bedre.