FC Midtjylland fik kun ét point

Kenneth Kristiansen 

Trods to føringer undervejs måtte FC Midtjylland nøjes med 2-2

FODBOLD FC Midtjylland måtte nøjes med uafgjort 2-2 i søndagens Superliga-udekamp mod Lyngby. FCM var ellers foran to gange, men Lyngby fik udlignet lige så mange gange, og dermed forspildte Jess Thorups FCM-tropper muligheden for at holde lidt afstand til de tre medbejlere til bronzemedaljerne.

FCM stillede op med et hold uden overraskelser. Eneste ændring siden hjemmesejren over SønderjyskE i seneste kamp var, at den skadede Jonas Borring påå venstrekanten var erstattet af norske Gustav Wikheim.

Den livlige forestilling i Lyngby vekslede fint mellem to veloplagte mandskaber lige begyndelsen. Gæsterne fra FCM dog mest farlige, og målvarme Paul Onuachu misbrugte et par gigantiske muligheder i kampens indledning.

Da FCM’s føringsmål kom, var det imidlertid ikke FCM’s mest sandsynlige målscorer, Paul Onuachu, der slog til, men den mindst sandsynlige. Midterforsvareren Kian Hansen havde indtil denne dag aldrig tidligere scoret i Superligaen, men efter godt en halv times spil smækkede anfører Jakob Poulsen et frispark ind i hovedet på Kian Hansen, der snittede den ind midt i målet.

Vild jubel af den 28-årige forsvarsspiller, men glæden varede kort. For bare halvandet minut senere havde selvsamme Kian Hansen sidste berøring på en scoring i den modsatte ende. Efter et par riposter ovenpå et Lyngby-hjørnespark og et par nærgående forsøg snittede bolden Kian Hansen på låret og gik ind til Lyngby-udligning, 1-1. Mål og selvmål af Kian Hansen indenfor et par minutter ...

Ny føring - og udligning
Straks efter pausen kom FCM dog foran påny. Filip Novak satte tempo i venstre side, kiggede op og smed en perfekt aflevering indover til en helt fri Mikkel Duelund i feltet. Duelund havde god tid til at tage bolden ned og køligt prikke den i mål, udenfor Lyngby-målmand Jesper Hansens rækkevidde.

Men så kom Kian Hansen igen - ufrivilligt - i centrum. Han var humpet ud af banen med en skade, og Rasmus Nicolaisen stod klar på sidelinjen for at afløse ham, da Lyngby slog til og udnyttede FCM’s undertal. Jens Odgaard smuttede igennem gæsternes på dette tidspunkt uorganiserede og underbemandede forsvar og udlignede til 2-2 med en flad afslutning.

I kampens sidste fase forsøgte FCM at presse på og fremtvinge et sejrsmål, men et nærgående frispark fra Jakob Poulsen var det tætteste, gæsterne kom på endnu en scoring.

Med det uafgjorte resultat generobrer FCM tredjepladsen i Superligaens mesterskabsspil fra FC Nordsjælland. Begge hold har 42 point, mens Lyngby følger efter med 40 og SønderjyskE med 39.