Champions League-eventyret er forbi

Jørn Just Kristensen 

FCM-kvinderne solgte sig dyrt i Skopje, men tabte til storholdet Vardar og er ude af Champions League

HåNDBOLD De kom med drømmen om et lille mirakel og kvalifikation til den største scene i klubhåndbolden - Final4 i Budapest. Og drømmen levede også undervejs. Men FC Midtjyllands kvinder tabte 24-26 på udebane mod Vardar Skopje og dermed sammenlagt 50-54 over de to kvartfinaleopgør.

Nyrige Vardar Skopje er dermed for fjerde år i træk klar til Final4-stævnet i Champions League, mens FCM må vende fokus mod de forestående DM-semifinaler.

FCM leverede ellers en fin præstation i Makedonien. »Hunulvene« fulgte trop med Vardar gennem første halvleg, og i de sidste minutter inden pausen nappede FCM sågar føringen og var på 12-11 ved halvtid.

Kort inde i anden halvleg førte FCM 15-12 - altså netop de tre mål, som midtjyderne skulle vinde med for at vende tomålsnederlaget fra Ikast. Men det stjernespækkede Vardar-hold svarede igen med fire scoringer i rap - tre af dem mens Louise Burgaard sad ude for en ærgerlig udvisning - og makedonerne kom ikke bagud mere i opgøret.

Vardar fik god hjælp af et målmandsbytte fra den franske landsholdsprofil Amandine Leynaud til den russiske veteran Inna Suslina. Russeren stod fremragende i kampens sidste 25 minutter.

Spændingen led det sidste knæk små 10 minutter før tid, da Vardar rykkede fra 22-21 til 25-21. FCM kæmpede videre og fik pyntet på slutfacit, men Vardars avancement var ikke truet i slutminutterne.

Topscorer for FCM blev Stine Jørgensen med seks mål - heraf fire på straffe. Veronica Kristiansen og Sabine Pedersen scorede fem gange hver. Storskytten Andrea Penezic og stregtalentet Andrea Covic blev topscorere for Vardar med seks mål hver.