Din Herning-weekend i påsken

Påsken er kommet - herningnyt.dk giver dig her overblikket over, hvad Herning byder på af oplevelser, muligheder og underholdning. For både store og små. God påske!

Musik og teater

Poul Krebs akustisk Live koncert 2017
Med et hæsblæsende og succesfuldt år med KrebsFalch, vender Poul Krebs nu tilbage som sig selv - og drager i marts/april 2017 på intim akustisk forårstour. Se i kalender

The Eclectic Moniker på Fermaten
The Eclectic Moniker bragede ind på den danske musikscene i 2011 og indtog de danske sendeflader, spillesteder og festivaler med deres uregerlige indiepop og varme sommerhits som ’Easter Island’, ’Sports’ og ’Going To Paris’. Der er gået over 2 år siden The Eclectic Monikers sidste udspil. Dengang talte bandet 7 medlemmer, de er i mellemtiden blevet et 5 mands orkester. Se i kalender

Forfald
Teaterforestillingen Forfald iscenesætter et forladt hus. Historier fra husets fortid trækkes frem i lyset og sætter et nyt blik på forfaldets æstetik. Huset har tidligere været alt fra tekstilfabrik, bogtrykkeri og rehabiliteringscenter. Se i kalender

»Messias« anden påskedag
Det storslåede og traditionsrige værk »Messias« af barokkomponisten G. F. Händel kan nydes 17. april om aftenen i Ikast Kirke. Det er AkadeMidts barokorkester, der står bag opførelsen. Læs mere her

Lidt af hvert

Sørvad Fodboldgolf har pumpet boldene på lørdag
Sørvad Fodboldgolf har valgt at invitere til åbent hus med kaffe og kage på lørdag for at vise sig lidt frem for de nysgerrige. Samtidig bliver der arrangeret en skattejagt efter påskeæg for de mindste. Læs mere her

Brætspil på biblioteket - kom og spil med
Kom og vær med! Biblioteket har indkøbt en masse spændende brætspil indenfor forskellige genrer, og alle interesserede over 12 år er velkomne til at møde og være med. Det er helt gratis. Brætspilsdagen er den 3. lørdag hver måned. Se i kalender

Påskevandring 17. april klokken 8.45-9.45
Påskevandringen starter i Aulum kirke, hvorefter der vandres til Hodsager kirke.

Foredrag om Bob Dylan
Bob Dylan modtog Nobels Litteraturpris i 2016, hvilket vakte en del røre. Kom og hør rockjournalist ved Gaffa, Espen Strunk, fortælle om Dylan og hans betydning for populærmusikken de sidste halvtreds år - en pris rigere eller ej. Se i kalender

For børnene

Påske på Heart
Heart inviterer på påskeægsjagt skærtorsdag i området omkring museet. Jagten fører børnene på opdagelse i blandt andet De Geometriske Haver og parkerne omkring museet. Undervejs kan børnene også deltage i konkurrencen om en ekstra præmie. Læs mere her

Dyrene vil kæles med
Traditionen tro er der igen i år åbent hus til »fårets dag« på gården Lille Bredkær i Skibbild-Nøvling. Denne gang er det på lørdag 15. april. Ud over får og lam kan man også se kvæget med kalve samt vildsvin, grise, mufloner og mange forskellige arter af racefjerkræ, daggamle kyllinger, ænder, gæs og kalkuner. Læs mere her