Skrotbiler fyldt med liv og unikke oplevelser

Aske Visser Ottosen 

14 skrotbiler var omdannet til hver sin oplevelse på Bibliotekets P-dæk

FESTIVAL En lang grøn græsløber fører folk væk fra mylderet på gågaden og hen imod trappen op mod bibliotekets parkeringsplads på taget. Som et lyn fra en klar himmel bliver gyden mellem gågaden og trappen op fyldt med lyden af en accelererende bil.

Det giver et sæt i Herning Folkeblads udsendte, der i et spring for livet kaster sig ind mod muren. Med hovedet drejende rundt i alle retninger for at opspore lyden, står det klart, at den kommer fra en højttaler på biblioteksmuren.

Med et lettelsens suk går turen videre langs græsløberen op mod Bibliotekets parkeringsplads på taget.

14 skrottede biler holder placeret på kryds og tværs på pladsen, hvor hver bil har sin egen unikke oplevelse. En af bilerne er blevet forvandlet til en drive-in filmbil, hvor en TV-skærm er placeret i bagagerummet. Flere børn kravler op og ned af sæderne bag bilen, mens de mæsker sig i popcorn, som en smilende ældre dame står og laver i en bod ved siden af.

En af de besøgende ved drive-in filmbilen er Hans Balle Christensen fra Herning, der er ude og opleve kulturfestivalen med sin kone, datter og tre børnebørn. De har været vidt omkring i løbet af dagen, og for et øjeblik finder de ro, mens popcornene flyver ind i gabet på børnebørnene.

- Jeg synes, det er et meget skægt påfund, siger Hans Balle Christensen, mens han lader øjnene køre hen over bilen.

Imens kører youtubevideoer på TV-skærmen, hvor et par glade børn løber rundt og laver kolbøtter i et svensk børne-tv-program.

- Det er lidt anderledes forhold at sidde her i biografstole og kigge ind i bagenden af en bil, siger Hans Balle Christensen.

Går man længere hen ad parkeringspladsen, er der mulighed for at få sig en musikoplevelse i en af bilerne, mens man i en anden bil skal gætte et eventyr ud fra påklistrede sedler i bilruderne.

En tredje bil er fyldt helt op mod balloner, og her skal man forsøge at tælle antallet af balloner.

Flere familier bevæger sig med store smil rundt mellem de skrottede biler, der i dagens anledning har fået helt nyt og anderledes liv.