Krisecenter åbner i næste uge

Efter langs tids venten kan Herning Krisecenter nu flytte i helt nye lokaler, og det fejres med åbent hus, hvor alle naboer er velkomne

HERNING Alle interesserede har mulighed for at komme inden for i Herning Krisecenter, der fredag efter påskel holder åbent hus for at fejre, at de flytter til nye lokaler på Valdemarsvej.

- Normalt er vi jo ikke et sted, man lige kan komme indenfor. Men vi vil gerne vise alle naboerne vores nye adresse på Valdemarsvej, så vi holder åbent hus hele dagen, hvor vi gerne vil vise huset frem, fortæller Lene Danner Hessellund, leder af Herning Krisecenter.

Dobbelt plads
En uges tid efter det åbne hus, 1. maj, flytter beboerne ind på det nye krisecenter, og det er til langt bedre forhold.

- De nye lokaler er tiltrængte. Vi får cirka dobbelt så meget plads, og vi går fra fem til seks pladser. I 2016 var belægningsprocenten på 99,8, så det er en udvidelse af kapaciteten, der er behov for, siger Lene Danner Hessellund.

Herning Krisecenter er del af LOKK, Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, og det er derfor kvinder og børn fra hele landet, der får plads på centret.

Et stort løft
De nye større lokaler betyder, at der indrettes særlige legerum til både de mindre og de større børn.

Der indrettes også et stort, fælles køkken-alrum, hvor alle beboere kan opholde sig, lave mad og spise sammen.

- Men den største forskel for den enkelte kvinde, og børnene, er, at værelserne er større. I dag er det svært at trække sig tilbage og være alene, fordi værelserne er så små. Den mulighed får kvinderne nu, og det bliver et stort løft, siger Lene Danner Hessellund.

Samtidig er der bedre personalefaciliteter, udendørsområder og køkkenforhold i de nye lokaler.

Herning Kommune har brugt seks millioner kroner på ombygningen af den tidligere vuggestue til det nye Herning Krisecenter.