Herningenserne skal have 250 millioner tilbage i skat
Kenneth Meinby SørensenI dag tikker der en god pose penge ind på kontoen hos mange borgere i Herning Kommune
HERNING Skat udbetaler i dag overskydende skat for 2016, og i Herning Kommune kan mere end 46.000 borgere glæde sig til at få penge.
Der er i alt 250.387.842 kroner til herningenserne, som i gennemsnit får 5364 kroner hver.
Det placerer Herning Kommune højt på listen over de kommuner, hvor den gennemsnitlige overskydende skat er højest.
Her ligger Herning som nummer 17 ud af landets 98 kommuner, og det er væsentlig højere end sidste års plads som nummer 70.
Også nabokommunen Ringkøbing-Skjern ligger højt. Her skal godt 33.000 borgere have 177.842.848 kroner tilbage - i gennemsnit 5318 kroner.
Et stykke længere nede i feltet ligger Ikast-Brande Kommune, hvor 24.000 borgere får 115.641.771 kroner tilbage - i gennemsnit 4818 kroner.
Øverst ligger de nordsjællandske kommuner Hørsholm, Gentofte og Rudersdal, og sidstnævnte er topscorer med en gennemsnitlig udbetaling på 8740 kroner.
Nederst ligger Lolland, Albertslund og Bornholm kommuner.
Mange skylder det offentlige
Skat udbetaler i alt 17,1 milliarder kroner til de cirka 3,4 millioner borgere, der har betalt for meget i skat i løbet af 2016.
- Selv om det er dejligt at få penge tilbage, så er det jo udtryk for, at man har betalt for meget i skat i løbet af året. Derfor er det vigtigt, at man sikrer sig, at ens forskudsopgørelse stemmer, forklarer Jørgen Wissing Jensen, kontorchef i Skat, i en pressemeddelelse.
Pengene står i dag klar på borgernes Nemkonto, med mindre den overskydende skat overstiger 100.000 kroner, eller man har gæld til det offentlige.
Faktisk er der 460.000 borgere, som skylder det offentlige penge og derfor får inddraget den overskydende skat til at afdrage på gælden.
Indtil videre har det nedbragt 250.000 borgeres gæld med 600 millioner kroner.
De berørte skylder skat penge for blandt andet tidligere års skat, licens og underholdningsbidrag.
Vigtigt at tjekke tallene
Årsopgørelsen har ligget klar for 4,6 millioner borgere i TastSelv siden 10. marts.
Danmark har et af verdens mest automatiserede og digitaliserede personskattesystemer, og selvom det måske ikke er noget, man lægger mærke til i hverdagen, bliver det tydeligt for de fleste i forbindelse med årsopgørelsen.
- Rigtig mange borgere har ikke noget at selvangive, da Skat efterhånden får de fleste oplysninger automatisk. Men det er stadig vigtigt at kontrollere tallene og oplyse, hvis man har ændringer eller tilføjelser. Det gælder for eksempel befordring, køb og salg af værdipapirer og lejeindtægter, siger Jørgen Wissing Jensen.
Ændrer man i årsopgørelsen via TastSelv, kan man med det samme se sin nye årsopgørelse, og derved også om ændringen betyder, at man skal betale mere i skat eller have penge tilbage.
Sidste frist for ændring af årsopgørelsen er 1. maj.
Ugens mest læste historier
Sorry. No data so far.