Børn og kunstner laver isskulpture

Martin Hove Thomsen 

Isskulptør Susanne Arhenkiel saver i farvestrålende is - et fuldmånearrangement, som hun kalder skulpturen

FESTIVAL Nede ved Herning Kongrescenter kunne man lave sin egen isskulptur. Og det trak folk. Flere børn - og lidt færre forældre - trodsede støvregnen og hamrede løs i isen for at få det til at blive til en eller anden form for kunstværk.

Også isskulptør og maler Susanne Ahrenkiel var i fuld sving med at lave en isskulptur. Forbipasserende så lige dele nysgerrigt og beundrende til, mens hun savede stykker af isen for blandt andet at lave en stjerne.

- Jeg bruger ikke en motorsav, men en elsav. Den larmer ikke så meget, og så tør folk at komme tæt på og snakke, og det kan jeg godt lide, fortæller kunstneren, der også underviser på Herning Billedskole.

Susanne Ahrenkiel er selv meget imponeret over farvelinjerne i sit værk, som begynder at tage form.

- Det er et fuldmånearrangement. Det passer jo godt med »Tæt på magien«, som festivalen hedder. Så i midten er det en fuldmåne. I en børnehøjde. Oppe i venstre hjørne er det en stjerne, og ude til højre har vi det blå vand, forklarer hun, inden hun saver videre i den farverige is.