Ballet: Tornerose dansede løs på biblioteket

Aske Cornelis Visser Ottosen 

Balletdansere fra Ringkøbing-Skjern viste uddrag af kommende balletforestilling

FESTIVAL Lyden af en monoton kvindestemme kommer ud af højtaleren og flyder ud i alle hjørner af biblioteket, hvor flere har søgt tilflugt fra regnvejret.

Stemmen beder folk om at søge hen mod bibliotekets bagudgang, hvor noget er ved at ske.

20 piger og et par enkelte kvinder står klar i farverige kostumer. Det er Balletelever og ballet-talentelever fra Musikskolen Ringkøbing-Skjerns balletafdeling, som skal til at vise uddrag af deres kommende balletforestilling Tornerose.

Stort fremmøde
Med store smil og mindst lige så store armbevægelser og spring begynder opvisningen, hvor der bliver danset ivrigt til den klassiske musik, der bliver afspillet fra en højttaler i den ene ende.

Balletten skulle have været opført på bibliotekets P-dæk, men grundet det truende gråvejr, blev det rykket indenfor – hvilket dog ikke synes at have påvirket antallet af fremmødte.

Der bliver hurtigt fyldt op rundt om opvisningen, hvor flere børn sætter sig til rette på første parket. Det er noget, der tiltrækker nysgerrige folk i alle aldre. Både børnefamilier, et par teenagegutter og pensionistparrene kigger ivrigt med.

Mens den klassiske musik tordner dramatisk derudaf, kan man både opleve de tre feer, Tornerose og en masse andre danseglade karakterer fra det klassiske eventyr.

Det så dog ikke kun ud til at være publikum, der nød et stykke med ballet sidst på eftermiddagen.

Der var også store smil at spore undervejs hos balletdanserne, der ivrigt dansede løs i farverige kjoler og skørter.