Anmelderros til Lune Larsen før sommerens koncert i Sdr. Anlæg

I dag udkommer Kim Larsen med sit første album i flere år. Det modtager fire og fem stjerner i flere aviser

KULTUR Danmarks nationalklenodie Kim Larsen spiller live 17. juni i Sdr. Anlæg - en koncert, der for længst er udsolgt. De mange med billet glæder sig nok mest til de gamle ørehængere, men måske kan også godt gøre klar til at vippe lidt med foden til nogle nye sange.

Kim Larsen har nemlig i dag tilføjet endnu et album til sin lange karriere, og albummet bliver modtaget med mange rosende ord fra anmelderne.

Den 71-årige sangskrivers nye album »Øst for Vesterled« med 12 sange modtager fire og fem stjerner i flere af fredagens aviser.

I Jyllands-Posten får Kim Larsen, der spiller med backingbandet Kjukken, fem stjerner. Avisens anmelder kalder albummet, der er hans første i fem år, for et af de mest overbevisende i en årrække.

- Der er noget afklaret og målrettet over pladens samlede udtryk, og så oser albummet af musikalsk overskud og poetisk legestue. Der spilles blandt andet sange, der er præget af folkemusik, country, både pæn og grim rock samt pop, skriver avisen.

Intet nyt er godt nyt
På Kim Larsens nye album er intet nyt godt nyt, lyder titlen på Politikens anmeldelse, hvor sangeren får fire stjerner.

- I Larsens verden mindes man frk. Petersen inde ved siden af, der lignede Marlene Dietrich, og takker gnavent nej til rumrejser mod fjerne planeter.

- Og hans sange følger de gammelkendte opskrifter og går den direkte vej hen til det smittende omkvæd. Nogle gange i countrytrav, andre gange slingrende som en sømandsvise, skriver Politiken.

Jydske Vestkystens anmelder er ligeledes begejstret og kvitterer med fem stjerner:

- Det er håndspillet musik med hjerte og sjæl. Ikke altid lige ekvilibristisk udført, men med en sprudlende charme, skriver avisen.